Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çocuklardan yürek yakan soru: Annem nerede, ona ne oldu?

        Hüseyin ŞENTÜRK/GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 23 Aralık 2015 gecesi düşen havan mermisinden kopan şarapnel, park halindeki bir uçağın camını kırıp içeri girdi. Olayda temizlik işçisi Zehra Yamaç (30) can verirken, bir kişi de yaralandı. Şah damarına isabet eden şarapnel ile hayatını kaybeden Zehra Yamaç’ın eşi Musa Yamaç, 4 aydır çocuklarına hem annelik hem babalık yapıyor.

        Havalimanında elektrikçi olarak çalışan Musa Yamaç, olay gecesini şöyle anlattı: “O gece eşim mesaiye kaldı. Gece komşum geldi ve ‘Uçakta patlama olmuş. Zehra’yı hastaneye kaldırmışlar’ dedi. Hastaneye gittiğimde eşim röntgen odasındaydı. 1.5 saat sonra doktor ‘Zehra Yamaç için maalesef bir ümit yok. Zehra’nın son dakikaları artık’ dedi. ‘Nasıl olur? Zehra’yı kurtarın’ diye bağırdım. Saat 05.30 sıralarında ölüm haberini aldım.”

        Kızı Sudenaz’ın (9) annesinin öldüğünü bilmediğini ve “Baba, annem ne zaman gelecek? Ona ne oldu?” diye sorduğunu ifade eden Yamaç, “Hem kızıma hem oğlum Miraç’a (3) anne-baba oldum. Terör çocuklarımı annesiz bıraktı. İstanbul Valiliği’den bazı evraklar istendi. Eşim için terör tazminatı verileceği söylendi. Yazışmalar devam ettiği için bir şey verilmedi. Şirket bir süredir bakıcı kadın gönderiyor. Ama ne kadar gelir bilmiyorum. Evimiz kira. Zor günler geçiriyoruz. Kızım ve oğlumu psikoloğa götüreceğim. Elbet annelerinin öldüğünü öğrenecekler” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ