Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başbakanlık, CHP’li başkanı ‘etik’ bulmadı

        Volkan YANARDAĞ/ANKARA

        Başbakanlık Etik Kurulu, evlendiği çalışanı belediyede vekâleten müdürlüğe getiren Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu davranışını ‘etik’ bulmadı.

        2015’in son günlerinde yapılan bir ihbarda, Bozbey’in akrabalarını ve yardımcılarının yakınlarını etik dışı ve herhangi bir sınava tabi tutmadan belediyede işe başlattığı iddiası ortaya atıldı.

        İhbar üzerine Etik Kurul, Bozbey hakkında resen inceleme başlattı. İncelemede, Bozbey’in belediyede çalışan Sezen Bozbey ile evlendikten sonra, eşini Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde müdürvekili olarak görevlendirdiği tespit edildi.

        İncelemede ayrıca belediye başkanının baldızının da aynı birimde çalıştığı ve müdürlüğe zaman zaman vekâlet ettiği ortaya çıktı.

        ‘KANUNA UYGUN’

        Belediye Başkanı Bozbey, Etik Kurul’a verdiği savunmada, ihbarda bulunanın açık kimliği ve adres bilgileri mevcut olmadan resen başlatılan incelemenin hukuki dayanaktan yoksun olduğunu savundu. Ayrıca ismi geçen personelin kanuna göre çalıştırıldığını ifade etti.

        Etik Kurul ise Bozbey’in “hem makama hem de kamu hizmetine güveni sarsacak, saygınlığı zedeleyecek, adalet ilkesine zarar verecek ve bu şekilde kamuda olumsuz bir algı oluşturacak” işlem ve eylemlerde bulunduğuna hükmetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ