Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 1. Sosyal Bilimler Yarışması düzenlendi

        Lütfi ERDOĞAN/ ANKARA

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, lise öğrencilerinin çektikleri belgesellerle katıldığı ve ilk kez düzenlenen “1. Sosyal Bilimler Yarışması” ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya 230 eserin katıldığını söyleyerek “Belgeselle uğraşan gençlerimiz, doğada görmedikleri pek çok bağlantıyı görebilir hale gelecek” dedi.

        Bakanlık olarak yarışmalarda hiyerarşik değerlendirmeler yapmadıklarını, derece alanları birinci, ikinci, üçüncü gibi sıralamadıklarını anlatan Bakan Avcı, “Ama çok sayıda sanatsal verimin katıldığı böyle bir yarışmada, ister istemez en azından sunum gereği burada 230 çalışmayı birlikte değerlendiremeyeceğimize göre, içlerinden bazılarını eşitler arasında birinci mantığıyla huzurunuza getiriyoruz. Bu çalışmanın sosyal bilimler alanında yapılıyor olması ayrıca çok anlamlı. Sinema ile sosyal bilimlerin buluşmasından çok bereketli sonuçlar çıktığını, çıkacağını görüyoruz” diye konuştu.

        Avcı, bu belgesellerin Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) yükleyeceklerini, isteyenlerin buradan seyredebileceklerini vurguladı. Avcı, EBA’nın dünyanın en büyük yardımcı eğitim portalı olduğunu, bugün itibarıyla 12 milyon kayıtlı izleyicisi bulunduğunu da söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ