Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olan Psikolog serbest bırakıldı

        KURTHAN DEMİR/HABER MERKEZİ

        Kadıköy Suadiye Sahil Yolu'nda, kırmızı ışıkta geçerek 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olan ve ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Psikolog Zeynep Nur Koşan tahliye oldu. 4 ay tutuklu kaldıktan sonra 2. celsede ‘delillerin toplanmış bulunması ve karartma ihtimalinin olmaması gerekçeseyle serbest bırakalan Koşan'a, Büşra'nın ablası Buket Taşlı, ‘'Sen içeride de olsan, dışarıda da olsan katilsin. Allah'ın belası yarışçı. Kardeşimi öldürdün. Allah belanı versin'' diye bağırdı.

        Anadolu Adliyesi 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanık Zeynep Nur Koşan, müştekiler baba Erol Taşlı ve anne Halide Taşlı ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme tarafından, güvenlik kamera görüntülerinin netleştirilmesi ve deşifre edilmesi için Ulusal Kriminal Büro'dan istenen rapor da mahkemeye ulaştı.

        Raporda, kaza yerindeki trafik ışıklarında zamanlanmış bir kırmızı yeşil ışık döngüsü olmadığı, yayaların yeşil ışığın yanması için butona basmaları gerektiği hatırlatılarak, "Trafik ışıkları yeşil yanmakta iken, yayanın butona basması ile bir müddet sonra yeşil ve turuncunun aynı anda yandığı, ışıkların 3 saniye boyunca bu şekilde kaldığı, ardından kırmızı ve turuncunun aynı anda yandığı anlaşılmaktadır" denildi.

        Bilirkişi raporunda kazadan hemen önce, 22.15.05'te ışıkların kırmızı-turuncu yandığı, kaza yapan aracın turuncu ışıktan 4, kırmızı ışığın yanmasından ise 1 saniye sonra kamera kadrajına girdiği" ifade edildi. Aracın trafik ışıklarından 25-30 metre ilerde durduğunun aktarıldığı raporda, kamera açısından dolayı, fren izi olup olmadığının görülemediği belirtildi.

        DELİLLER TOPLANDI KAÇMA ŞÜPHESİ YOK

        Sanık avukatı ise bilirkişinin bir apartmanda bulunan güvenlik kamerasının görüntülerini inceleyerek rapor verdiğini ileri sürerek, diğer görüntü kayıtlarının da incelenerek ek rapor hazırlanmasını istedi. Delillerin toplandığını ve karartılma ihtiminin olmadığını belirten sanık avukatı müvekkilinin tahliyesini istedi.

        ADLİ KONTROLLE SERBEST

        Sanık avukatının bu talebini değerlendiren Hakim Remzi Özdemir, sanığın üzerine atılı suçun niteliği, delillerin toplanmış olması ve karartma ihtimalinin almadığı gerekçeleriyle sanık Zeynep Nur Koşan'ın adli kontrol şartları uygulanarak tahliyesine karar verdi. Sanık hakkında, yurt dışına çıkış yasağı da konuldu.

        ABLA: ‘'KATİLSİN''

        Kararın ardından duruşma salonu boşaltılırken, gözyaşlarına boğulan Büşra'nın ablası Buket Taşlı, tahliye edilen Psikolog Zeynep Nur Koşan'a, ‘'Sen içeride de olsan, dışarıda da olsan katilsin. Bunu hiçbir şey değiştiremeyecek. Allah'ın belası yarışçı. Kardeşimi öldürdün. Allah belanı versin'' diye bağırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ