Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bakırköy'deki galeri saldırısında 2 kişi tutuklandı

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        İstanbul Bakırköy'de bir otomobil galerisinde 1 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı baskında gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı. Galerideki güvenlik kamera kayıtları saldırı ve patlama anını saniye saniye kayda aldı.

        Bakırköy Florya'da Cihan Pars'a ait oto galerisine gelen bir grup ile galeride bulunan kişiler arasında silahlı kavga çıktı. Silahların peş peşe ateşlendiği kavganın finalinde galeriye gelen kişiler yanlarında getirdikleri el yapımı bombayı galeri içerisinde patlattı. Çıkan olaylarda, saldırgan grup arasında yer alan Murat Sancak hayatını kaybetti. Galeri sahibi Cihan Pars ve İlhan Kaymaz ise yaralandı.

        2 MİLYON TL'LİK HARAÇ ÇATIŞMASI

        İddiaya göre, organize bir suç örgütünün galeriden 2 Milyon TL'lik bir haraç istediği için silahlı çatışmanın çıktığı ileri sürüldü. Galerinin güvenlik kamerası yaşanan kavga, silahlı çatışma anı ve bombanın patladığı anı saniye saniye kayda aldı. Kamera kaydına göre işyerine gelen saldırganlar galeri sahibi ve çalışanlarıyla tartışmaya başlıyor. Tartışma hemen silahlı bir kavgaya dönüşüyor, lüks otomobiller içerisinde silahlı kavganın yaşandığı bir sırada saldırganlar yanlarında getirdiği el yapımı bombayı patlatıyor.

        OLAYLARA KARIŞAN 3 ZANLI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı çatışmaya karışan 3 zanlıyı gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cihan Pars ve Ahmet Emin Çanakçı tutuklanırken, Z.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ