Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de 6 yaşındaki zihinsel engelli İbrahim Akçay her yerde aranıyor

        İzmir'in Aliağa ilçesinde, evinin önünde oynayan 6 yaşındaki zihinsel engelli çocuğun kaybolmasın ardından, AFAD ve jandarma ekiplerinde bulunduğu 100 kişilik ekip ormanlık alana dağılarak bir arama başlattı.

        Aliağa ilçesinde, İbrahim Akçay isimli 6 yaşındaki zihinsel engelli çocuk, iddialara göre dün saat 18.00 sıralarında Karakuzu Mahallesi'nde dedesi ile birlikte yaşadığı evden sokakta oyun oynamak için evin önüne çıktı.

        Bir süre evin önünde oynayan çocuk, daha sonra bir anda gözden kayboldu. Paniğe kapılan dede Halil İbrahim Akçay, çocuğun mahalle bakkalına gittiğini düşündü.

        Bir süre daha bekleyen dede Akçay, daha sonra çocuğu mahallede aramaya başladı. Çocuğu bulamayan dede, durumu hemen muhtarlığa bildirerek jandarma karakoluna kayıp başvurusu yaptı.

        AFAD VE JANDARMA EKİPLERİ ALARMDA

        Başvurunun ardından hemen çok sayıda ekip olay yerine sevk edildi. Jandarma, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'na bağlı ekipler, ve vatandaşlardan oluşan toplam 100 kişilik ekip, 6 yaşındaki minik İbrahim Akçay'ı her yerde aramaya başladı.

        19 SAATTİR ARANIYOR

        Havadan destekli aramalar sabaha kadar sürdü; ama şuana kadar minik İbrahim'in izine rastlanılamadı.

        Aramalara, Aliağa Belediyesi'nden gelen eğitimli köpeklerle devam edilirken, ekiplerin ormanlık alana doğru yoğunlaştığı öğrenildi.

        İbrahim'in anne ve babasının ayrı yaşadığı, bu nedenle dedesinin yanında kaldığı belirtildi. Çalışmalar bölgede devam ediyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ