Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Arananlar listesinden 20 terörist etkisiz hale getirildi

        GAZETE HABERTÜRK - HABER MERKEZİ

        İçişleri Bakanlığı’nca terör örgütü elebaşılarının yakalanması için hazırlanan ödül yönetmeliği kapsamında 5 farklı renk kategorisindeki isim listesinde bulunan teröristlerden 18’inin öldürüldüğü, 2’sinin yakalandığı öğrenildi

        İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 31 Ağustos 2015’te yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında aranan terör örgütü mensupları, ‘kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri’ olarak kategorilere ayrılmıştı.

        Kırmızı listede olan teröristleri ihbar edene 4 milyon lira, mavi listedekiler için 1.5 milyon lira, yeşil listedekiler için 1 milyon lira, turuncu listedekiler için 600 bin lira ve gri listedekiler için de 300 bin lira para ödülü verileceği duyuruldu.

        Geçen 9 aylık süre zarfında 14 farklı terör örgütüne üye 713 teröristten 18’i öldürüldü, 2’si de sağ olarak ele geçirildi. Aranan terörist sayısı ise 693 olarak güncellendi.

        Etkisiz hale getirilen 18 terörist arasında mavi listeden 1, yeşil listeden 6, turuncu listeden 3, gri listeden de 8 terörist olduğu öğrenildi. Mavi listeden aranan 71 teröristen Ekrem Güney’in önceki gün Diyarbakır’da etkisiz hale getirildiği belirtildi.

        YEŞİL LİSTEDEKİ 6 TERÖRİST ETKİSİZ

        Yeşil listede aranan 54 teröristen etkisiz hale getirilen 6’sının isimleriyse şöyle:

        Mehmet Hayme: Muş’un Varto İlçesi Teknedüzü Köyü’nde geçen 6 Nisan’da düzenlenen operasyonda sağ yakalandı. Başına 1 milyon lira ödül konulmuştu.

        Cemil Ateş: PKK’nın sözde ‘Garzan eyaleti’ üst yönetiminde bulunan ‘Hemgin Koçer’ kod adlı terörist, Muş’un Hasköy İlçesi kırsalında ölü ele geçirildi.

        Celal Candemir: Tunceli’de 31 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen operasyonda öldürüldü. Sözde Dersim Saha Doğu Karargâhı ÖSB sorumlusu ‘Şiyar’ kod adlı Candemir, Tunceli’de yol keserek kimlik kontrolü yaparken fotoğraflara yansımıştı.

        Halil Arıtürk: 2 Mart 2016’da Mardin ile Şırnak arasındaki Cehennem Deresi’nden İdil’e sızmaya çalışırken öldürüldü.

        İskender Doğruer: Öldürülen Doğruer, sözde Amanos sorumlusuydu.

        Alim Taş: Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde 25 Eylül 2015’te öldürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ