Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 26 yıl sonra gelen ihbarla çözülen Konya'daki cinayette zaman aşımı kararı

        Konya'da26 yıl önce ilişkiye girdiği yengesinin eşi ağabeyi Sami E.'yi sopayla öldürüp, cesedini kuyuya attığı öne sürülen Ali E., yengesi Safiye D. ve kendilerine yardım ettiği ileri sürülen kadının kardeşi Şani D., 20 yıllık zaman aşımı nedeniyle serbest bırakıldı.

        Konya Emniyet Müdürlüğü'ne 6 ay önce Avustralya'da yaşayan bir kişi tarafından gönderilen elektronik posta ihbarıyla harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırmanın ardından geçen Salı günü Konya'da yaşayan fırıncı 49 yaşındaki Ali E., İstanbul'da bir barda çalışan 45 yaşındaki Safiye D. ile olayla ilişkisi olduğu öne sürülen 40 yaşındaki kardeşi Şani D.'yi gözaltına aldı.

        Ali E. ifadesinde, yengesiyle ilişki yaşadığını bu nedenlede ağabeyini sopayla döverek öldürdükten sonra cesedi Safiye D. ve yengesinin kardeşi Şani D. ile birlikte bir su kuyusuna attığını söyledi.

        26 yıl sonra aydınlatılan cinayetin şüphelileri Ali E., yengesi Safiye D. ve yengesinin kardeşi Şani D., dün çıkarıldıkları mahkemece 20 yıllık zaman aşımı nedeniyle adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        KEMİKLERİ BULUNURSA İNCELENECEK

        Sami E.'nin cesedinin atıldığı belirtilen su kuyusunun ise bölgeden geçen yüksek hızlı tren hattı güzergahında kaldığı öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, Sami E.'nin kemiklerinin bulunması halinde ne zaman öldürüldüğüne yönelik inceleme yapılacağı ve soruşturmanın seyrinin de ona göre belirleneceği bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ