Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan, dolaylı saldırısı altında iken şu anda Avrupa Birliği'nin (AB) "Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz" dediğini belirterek, "Siz önce Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz?" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüp Belediyesi hizmet binası ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, masum insanları öldüren, kafa kesen, tecavüz eden, gasp yapan, yakan, yıkan teröristlerin, İslam'ın ve İslam medeniyetinin en büyük düşmanları olduğunu söyledi.

        Müslüman'ın yıkmanın değil inşa etmenin, öldürmenin değil yaşatmanın, husumetin değil muhabbetin peşindeki kişi olduğunu belirten Erdoğan, İslam'ın Afrika'ya, Güney Asya'ya yani bugün Müslüman nüfusun yoğun olduğu coğrafyaya yayılışının, toprakların değil gönüllerin fethedilmesi sebebiyle olduğunu ifade etti.

        Anadolu'nun İslamlaşmasının büyük ölçüde Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Somuncu Baba gibi gönül sultanlarıyla olduğunu dile getiren Erdoğan, Eyüp Sultan Hazretleri'nin İstanbul'u fethini amaçlayan bir sefer için geldiğini, surların dibinde şehit düştüğünü hatırlattı.

        Eyüp Sultan Hazretleri'nin İstahbul'un fethinin önünü, salladığı kılıçtan ve attığı oktan ziyade, gönüllere saldığı aşkla gerçekleştirdiğini aktaran Erdoğan, bugün de İslam dünyası olarak öncelikle kendi coğrafyamızda, ardından tüm dünyada gönül tazelenmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

        "KİMİNLE ANLAŞABİLİYORSAN ONLARLA DA ANLAŞ"

        Bangladeş'e seslenen Erdoğan, "Bangladeş'te 75 yaşında bir mücahide, hiçbir dünyevi günahı olduğuna inanmadığımız insana, idam kararı veren zihniyeti lanetliyorum. Her türlü girişimde bulunmuş olmamıza rağmen, burada kinin, nefretin, bu denli yaygınlaşmasını ve şu anada kadar, bu tür idamları yapan bir anlayışı, ben ne demokratik bir anlayış, ne de adil bir yönetim olarak görüyorum." diye konuştu.

        Suriye'de 12 milyon insanı mağdur edilmiş, 600 bine yakın masum katledilmişken hiç bir Müslaman'ın bu vebalden kendini ayrı tutamayacağını ifade eden Erdoğan, şu anda Bangladeş'teki gelişmelere sessiz kalanların da bu vebalden kurtulamayacağını vurguladı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altında iken şu anda AB bakın 'Vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz' diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu'nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz? Teröristlere çadır kurdurtacaksın ve onlara orada imkan sağlayacaksın ve bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin. Bize de 'Vize kaldıracağım bunun şartı, şunu değiştirmen...' Kusura bakma, hadi bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen de yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onlarla da anlaş."

        Şu önemli günlerde belli sıkıntıların yaşandığını belirten Erdoğan, "Bizlerin de aramızdaki birliği, beraberliği, dayanışmayı çok daha güçlendirmemiz lazım." dedi

        Geçen yıl 2 önemli seçimin yaşandığını hatırlatan Erdoğan, "Ondan önceki yıl yine 2 önemli seçim geçirdik. Daha önceki yıl Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi... Ne oldu? Aynı numarayı Brezilya'da yaptılar. Ama tutmadı. Tencere tava hep aynı hava. Onlar çaldılar, onlar oynadılar. Biz de seyrettik. Olay bu kadar basit. Dikkat edin. Bunların hiçbiri de ne demokrasimize ne de ekonomimize ciddi bir kırılmaya sarsıntıya yol açmadı. Olayların sıcaklığıyla ortaya çıkan tereddütler kısa sürede giderildi ve ülkemiz güven içerisinde huzur, istikrar içinde yoluna devam etti." ifadelerini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ