Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursa'da 16 kilo esrarla yakalandı, "Şeker hastalığına iyi geldiğini duydum" dedi

        Bursa'da polis tarafından 16 kilo esrarla yakalanan ve hakkında, 'Uyuştucu ticareti yapmak' suçundan dava açılan 48 yaşındaki Musa Memiş, "Ben şeker hastasıyım. Bu uyuşturucuların hastalığıma iyi geldiğini duydum. Bu nedenle toptan aldım. Ticaretini yapmıyordum" dedi. Mahkeme heyeti tutuklu Musa Memiş'e 8 yıl 4 ay hapis cezası verirken, tutuksuz yargılanan arkadaşı Alattin Kaya'yı ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

        Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri geçtiğimiz ocak ayında Merkez Osmangazi İlçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Karacabey Sokak'ta bir depoya baskın düzenledi. Alfa isimli uyuştucu eğitimi alan köpek depoda yaptığı aramada çeşitli yerlere saklanan 16 kilo 42 gram esrer ele geçirdi. Polis, Musa Memiş ile elindeki siyah poşette uyuştucu bulunan arkadaşı Alaatin Kaya'yı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan sanıklar tutuklandı.

        Hakkında Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan tutuklu sanık Musa Memiş ile Alaatin Kaya'nın karar aşamasına gelen yargılamalarına devam edildi. Çıktığı son duruşmada esrarları satmak için değil şeker hastalığına iyi geldiği bulundurduğunu söyleyen Musa Memiş, "Hakim bey ben şeker hastasıyım. Bu uyuştucuların hastalığıma iyi geldiğini duydum. Bu nedenle ismini bilmediğim Roman bir vatandaştan tümünü 5 bin lira gibi ucuz bir fiyata satın aldım. Satmayı düşünmüyordum. Beraatimi istiyorum" dedi. Yargılama aşamasında tahliye edilen tutuksuz sanık Alaattin Kaya ise taşıdığı siyah poşetin içerisinde uyuşturucu olduğunu bilmediğini belirtip suçsuz olduğunu öne sürdü.

        Mahkeme heyeti Musa Memiş'e 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti cezayı 8 yıl 4 aya düşürdü. Aynı davada yargılananan Alattin Kaya ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kaya, cezasının Yargıtay tarafından onaylanması halinde cezaevine konacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ