Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çorum'da çocuklarını okula göndermeyen anneye ceza

        Çorum'da iki oğlunu orta okulda okudukları dönemde okula göndermediği öne sürülen anne 37 yaşındaki Sibel Kubatoğlu'na 2 bin TL ceza verildi.

        Çorum Vergi Dairesi'nden gelen tebligatla şoke olan Kubatoğlu, işsiz oludğunu ve parayı ödeyecek gücü olmadığını belirterek yardım istedi. Eşinden 10 yıl önce boşanan Sibel Kubatoğlu, çocukları 18 yaşındaki S.Ö. ve 21 yaşındaki S.Ö. ile birlikte yaşamaya başladı. Sibel Kubatoğlu'nun 2 oğlu ortaokul da okuduğu dönemde sık sık devamsızlık yaptı.

        Çocuklarından birisi halen Açık Lise'de okurken diğeri orta okulu bitirdikten sonra liseye devam etmedi. Geçen 5 Mayıs'ta Kubatoğlu'na Çorum Vergi Dairesi'nden gelen tebligatla çocuklarını okula göndermemesi nedeniyle 2 bin TL ceza kesildiği belirtildi. 2 gün önce tebligatı alan Kubatoğlu şoke oldu.

        İşsiz olduğunu ve Halk Eğitim Merkezi'nde meslek edindirme kursuna katılarak işe girmeyi amaçladığını söyleyen Kubatoğlu, şöyle dedi: "Benim bu parayı ödeyecek maddi durumum yok. 10 yıl önce eşimden boşandıktan sonra iki çocuğum da sorularla karşı karşıya kaldıkları için sık sık okula gitmediler. O günden sonra çocuklarıma fazla ilgilenemedim. Çünkü çalışmam gerekiyordu. Onlara fazla zaman ayıramadım. Yine de elimden geleni yapmama rağmen maalesef okullarına düzenli gitmelerini sağlayamamışım. Tebligat gelince vergi dairesine gittim. Çocuklarımı okula göndermememen nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ceza geldiğini söylediler. Bana tebliğ edilen cezayı ödeyecek durumda değilim. Yardım istiyorum. Çocuklarımın okuldan ara sıra kaçtıklarını duydum. Gitmeleri için çok mücadele ettim, demekki başarılı olamamışım. Böyle bir cezanın gelmesi beni şoke etti."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ