Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'de gözler İstanbul'da

        29 Mart 2009’da yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarını diğer partilerden önce başlatan MHP’de bugüne kadar aralarında Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Gaziantep, İzmir, Mersin ve Trabzon gibi büyükşehirlerin de olduğu toplam 60 ilde belediye başkan adayı netleşti. MHP’nin adayını netleştirdiği illeri ise “Afyon, Ankara, Artvin, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Giresun, Gümüşhane, İzmir, Antalya, Denizli, Elazığ, Mersin, Kırşehir, Kütahya, Kahramanmaraş, Niğde, Yozgat, Ardahan, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Bartın, Yalova, Karabük, Kilis, Adana, Amasya, Çankırı, Manisa, Erzincan, Isparta, Kars, Malatya, Tokat, Bayburt, Osmaniye, Gaziantep, Konya, Trabzon, Uşak, Erzurum, Hatay, Kayseri, Muğla, Ordu, Siirt, Tekirdağ, Batman, Şırnak, Aydın, Bitlis, Sivas, Van ve Düzce” oluşturdu. MHP’nin belirlediği adaylar arasında Adana’da Aytaç Durak, Ankara’da Mansur Yavaş, İzmir’de Müsavat Dervişoğlu, Antalya’da Kemal Çelik, Trabzon’da Cevdet Saral dikkat çekiyor.

        -BİN 882 ADAYINI BELİRLEDİ-

        MHP’nin Türkiye genelinde adayını belirlediği toplam il ve ilçe sayısı ise bin 882’yi buldu. Batıdaki il ve ilçelerin yanı sıra Güneydoğu’da da Şırnak, Batman, Siirt ve Van gibi illerde adaylarını netleştiren MHP’nin önümüzdeki günlerde başta Diyarbakır olmak üzere diğer bölge il ve ilçelerinde de adaylarını açıklaması bekleniyor.

        -İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?-

        Ankara ve İzmir’de adaylarını diğer partilerden önce açıklayan MHP’de gözler ise İstanbul adayına çevrildi. AKP’nin Kadir Topbaş, CHP’nin de Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstereceği İstanbul için MHP’de reklamcı Alinur Velidedeoğlu’nun ismi geçiyor. Velidedeoğlu’nun bir süre önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğü ve adaylık önerisini kabul ettiği kulislerde dile getirilmişti. Bahçeli’nin, Ocak ayı sonuna kadar İstanbul’da düzenlenecek törenle adayını kamuoyuna tanıtması bekleniyor.

        -İLLERDE KADININ ADI ŞİMDİLİK YOK-

        MHP başta büyükşehirler olmak üzere adayını belirlediği 60 ilde kadınlara yer vermezken, İstanbul’un Şişli ve Beşiktaş gibi iki önemli ilçesinde kadın adaylarla seçim yarışına katılacak. MHP bugüne kadar İstanbul Beşiktaş’ta Cennet Teker Süzer, Şişli’de Gülgün Çavuşoğlu, Edirne Lalapaşa’da Sevil Tütünce, Mersin Gözne’de Fatma Yılmaz, Manisa Durasıllı’da Ayşe Aydın, Muğla Selimiye’de Nesrin Ertürk, Rize Çaykent’te Gönül Er ve Sakarya Sapanca’da Oya Arapoğlu’nu aday olarak belirledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ