Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Eski MHP vekili Sinan Oğan'dan Kilis çağrısı

        Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, "Kilis, sesini duyurmak için gazetelere ilan verdi. Biz de elbetteki Kilis'in bu haykırışına sessiz kalamazdık ve bugün burada Kilis halkı ile beraber olduk, onların derdini dinlemeye, dertlerini Türkiye'ye duyurmaya, dertlerine derman olmaya geldik." dedi.

        Oğan, bir restoranda eski MHP İl Teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Oğan, partisinin kurultay süreci dolayısıyla Türkiye'yi gezdiğini ancak Kilis'e siyaset yapmak için değil, Kilislilere destek olmak için geldiğini söyledi.

        Kilis'in Türkiye'nin her köşesinden insanların sesine ihtiyacı olduğunu belirten Oğan, "Kilis, sesini duyurmak için gazetelere ilan verdi. Biz de elbetteki Kilis'in bu haykırışına sessiz kalamazdık ve bugün burada Kilis halkı ile beraber olduk, onların derdini dinlemeye, dertlerini Türkiye'ye duyurmaya, dertlerine derman olmaya geldik." diye konuştu.

        Kentin Suriye'den atılan roketler nedeniyle zor günler geçirdiğini kaydeden Oğan, kentteki insanların nerede, nasıl öleceğinin endişesini yaşadığını ifade etti.

        "SADECE IŞİD DEĞİL, PYD BÖLGESİNDEN DE FÜZELER ATILDIĞI TESPİT EDİLDİ"

        Suriye'den atılan roketlerin taciz ateşi olmadığını ve hedef gözeterek atıldığını belirten Oğan, şöyle devam etti:

        "Biz buraya gelmeden araştırmalar yaptık ve bölgeyi de yakından takip eden birisiyim. Siyasetin yanı sıra bölge ile yakın temasımız var. Görüyoruz ki bu bölgeye katyuşa füzelerini atan sadece IŞİD değil, PYD bölgesinden de katyuşa füzelerinin atıldığının tespit edildiğini ifade etmek istiyorum. Kilis maalesef bir taraftan IŞİD'ın bir taraftan da PYD'nin saldırısı altındadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti aciz değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti derhal vatandaşının can ve mal güvenliğini korumak zorundadır ve bunun için ne yapmak gerekiyorsa yapmak durumundadır. Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, Genelkurmay Başkanı'nın derhal buraya gelip incelemesini yapıp burada Kilis halkıyla beraber olduğunu göstermesi lazım. Bütün siyasetçilere buradan çağrıda bulunuyorum: Bu bir milli meseledir. El ele vererek buraya gelin, dosta da düşmana da Türkiye'nin birlik ve beraberliğini gösterelim."

        Atılan roketler nedeniyle kentte ekonominin durduğunu öne süren Oğan, Kilis'te esnafın kepenk kapattığını ve halkın kenti terk dile getirdi.

        Türkiye'nin milli varlıklarını silahlı insansız araç hava araçları üretimine yönlendirmesi gerektiğini belirten Oğan, "Çünkü bölgedeki hareketli IŞİD katyuşa mevzilerini ancak obüslerle değil insansız silahlı hava araçlarıyla vurabiliriz." dedi.

        Oğan, "Bir an önce insansız hava araçlarıyla bölgedeki IŞİD mevzileri, PYD mevzileri vurulmalıdır." ifadesini kullandı.

        Konuşmasının ardından Oğan, yaşlı kadının elini öperek Anneler Günü'nü kutladı.Oğan, daha sonra Kilis Barosunu ve Suriye'den atılan roketler sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ