Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nusaybin'de şehit olan Mehmet Kılınç’ın şehadet haberi ailesine verildi
        1

        Nusaybin’de şehit olan Mehmet Kılınç’ın şehadet haberi bugün anne ve babasının yaşadığı Malatya’nın Yeşilyurt İlçesine bağla Gözene mahallesindeki evine bildirildi.

        2

        Haberi alan baba Teyyar ile anne Nazife Kılınç sinir krizleri geçirdiler.

        3

        Şehit Mehmet Kılınç’ın 3 yıllık eşi Ceyda Kılınç’ın 6 ayılık hamile olduğu ve 3 ay sonra doğum yapacağı öğrenildi.

        4

        Şehit uzman çavuş’un eşi Adıyaman’da yaşadığı eşinin şehit haberini alır almaz Adıyaman’dan yola çıktığı bildirildi.

        5

        Şehit uzman Çavuş Mehmet Kılınç’ın bir kardeşinin Giresunda Uzman Çavuş olduğunu diğer kardeşininde Ankara’da Er olarak askerlik yaptığı bildirildi.

        6

        Şehit uzman Çavuş Mehmet Kılınç’ın naaşı yarın Malatya’ya getirilecek yapılacak topraktan sonra Malatya’da toprağa verilecek.

        7

        ANNESİ FENALIK GEÇİRDİ

        Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş 23 yaşındaki Ferhat Aktaş'ın, Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

        8

        Şehidin Türkeli Mahallesi'nde oturan annesi 65 yaşındaki Elif Aktaş'a oğlunun şehit olduğu haberi, kardeşi Arif Çoban tarafından verildi. Kardeşine Vatan sağolsun diyen anne Elif Aktaş, ardından fenalık geçirdi. Daha önce eşini kaybeden Elif Aktaş'a, çağrılan sağlık ekibi müdahale etti. Bu sırada Kozan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Timur Konuk'ta, Elif Aktaş'ı ziyaret etti.

        9

        AĞABEYLERİ DE ASKER

        6 ay önce uzman çavuş olarak göreve başlayan ve bekar olan Ferhat Aktaş'ın ağabeylerinden Orhan Aktaş'ın Hatay'da, Faruk Aktaş'ın ise Samsun'da uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin, yarın yapılacak törenin ardından Kozan'da toprağa verilmesi bekleniyor.

        10

        ŞEHİTLERİN NAAŞLARI MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Kılınç ve Ferhat Aktaş'ın naaşları düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı.

        11

        Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma uzman çavuşlar için cenaze töreni düzenlendi.

        12

        Selen Kışlası'nda düzenlenen törene, Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        13


        Tören, şehitlerin naaşının devlet hastanesi morgundan alınıp, alana getirilmesi ile başladı. Saygı duruşu ve şehitlerin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un şehit için dua okuması ile devam etti. Silah arkadaşları adına Piyade Teğmen Can Toy törende bir konuşma yaptı.

        14

        Törenden sonra şehitlerin cenazeleri tören mangası ile ambulanslara taşındı. Şehid Kılınç'ın naaşı Malatya'ya, Aktaş'ın ise Adana'ya gönderildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ