Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muş'ta nineler ihbar ödülüne koştu

        Mehmet İNMEZ / GAZETE HABERTÜRK

        Muş’un bir köyünde yaşlı bir nine, 13 Nisan’da PKK’nın sözde Garzan eyalet sorumlusu Cemil Ateş ve 3 silahlı teröristi Bitlis ile Muş arasındaki dağlık alanda dolaşırken gördü. Kimliği belirsiz kadın, evine dönerken gördüğü jandarma ekiplerine, “Eli silahlı insanlar dağlarda dolaşıyor, terörist olabilir” dedi. İhbarın ardından düzenlenen operasyonla başına 1 milyon TL ödül konulan ve İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan ‘yeşil liste’de bulunan Cemil Ateş’le birlikte 2 kişi öldürülürken, 2 kişi de yaralı yakalandı. Ancak ihbarı yapan köylü nine, ödül için valilik, jandarma ya da polise başvurmadı.

        NİNELER İHBARIN YERİNİ VE SAATİNİ BİLEMEDİ

        Habertürk’te yayınlanan haberi okuyan ve Bitlis ile Muş bölgesindeki 3 farklı köyde oturan 3 köylü, ihbarı kendilerinin yaptığını belirterek güvenlik güçlerine başvurdu. Nineler, torunları ve oğullarıyla 2 ayrı karakola giderek, “Başına 1 milyon TL ödül konulan teröristi ben gördüm, ben ihbar ettim. Para ödülünü almak için geldim” dedi.

        Değişik tarihlerde müracaat eden ninelerle görüşen güvenlik güçleri, ihbarın yerini, saatini ve bölgesini ninelerden söylemesini istedi. Ekiplerin sorularına çelişkili cevap veren ninelerin, ihbarı yapan kişi olmadığı ortaya çıktı. 1 milyon TL’lik ödülü almak için ninelerini yanlarında götüren çakma ihbarcıların yalan söylediğinin anlaşılmasının ardından, resmi olarak valilikleri başvurmaları istendi. Ancak hiçbir köylünün valiliğe başvurmadığı öğrenildi.

        Diyarbakır’ın Lice kırsalında 2 Mayıs’ta etkisiz hale getirilen ve İçişleri Bakanlığı’nca başına 1.5 milyon TL ödül konulup ‘mavi liste’yle aranan PKK’lı terörist Ekrem Güney’in bölgedeki bir vatandaş tarafından ihbar edilmesi sonrası operasyonla öldürüldüğü belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ