Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin'de 1 uzman çavuş şehit oldu

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çıkan çatışmada 1 Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin şehit oldu.

        Nusaybin İlçesi'nde 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağının ilan edilmesini ardından güvenlik güçleri kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

        İlçenin Yenişehir Mahallesi'nde bu sabah saatlerinde PKK'lılarla çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan asker, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        Nusaybin'de PKK'lıları etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor.

        ACI HABER AİLESİNE ULAŞTI

        Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin'in Edirne'nin Havsa ilçesindeki annesine acı haber ulaştı.

        Jandarma Uzman Çavuş Şahin'in şehadet haberi Necatiye Köyü'nde ikamet eden annesi Hatice Şahin'e, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Havsa Kaymakamı Alpaslan Kılıç ve İlçe Müftüsü Hayrullah Balta tarafından verildi. Şehit Şahin'in baba ocağına askeri yetkililer tarafından Türk bayrağı asıldı.

        Şehidin kardeşi Bilgin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelen acı haberle yıkıldıklarını belirterek, ''Vatan sağ olsun, acımız çok büyük en son dün akşam bu saatlerde görüşmüştük. Dostlar sağ olsun ne diyeyim.'' şeklinde konuştu.

        Diyarbakır'da görev yapan Şahin'in geçici görevle Mardin'in Nusaybin ilçesine gittiği, evli olan şehidin 3 çocuğu olduğu öğrenildi.

        Şehidin cenazesinin yarın köy mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

        DHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ