Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz: Kilis bizim kentimiz, Suriye'nin değil

        Nurcan İNAL/KİLİS

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, beraberindeki heyetle roketlerin hedefi olan Kilis'te incelemelerde bulunarak "Böyle giderse Kilis'te kimse kalmayacak. Bu da Kilis'in boşalması, bu ilimizin fiilen düşmesi anlamına gelir. Acil önlem alınmalı" dedi.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, Hatay milletvekilleri Birol Ertem, Serkan Topal ile CHP Kilis İl Başkanı Abidin Uslu, Kilis esnafını ve roketlerin isabet ettiği yerleşim bölgelerini ziyaret etti.

        Öztürk Yılmaz, saldırıların devam etmesinin Kilis'in fiilen düşmesi anlamına geleceğini savundu. Yılmaz "18 Ocak'tan sonra buraya fırlatılan füzeler ve roketler nedeniyle halkın yüzde 30'u göç etmiş. Okullar kapalı, halkın çoğu evlerinde, sokaklar boş. Ekonomi çökme noktasına gelmiş. Böyle giderse burada insanlar mecburen civar kentlere gitmek zorunda kalacak. Bu da Kilis'in boşalması, bu ilimizin fiilen düşmesi anlamına gelir. Acil bu kentte duyarlılığı artırmamız ülkemizin bir kentine yönelik saldırıyı gündeme getirmemiz ve hükümeti acil tedbir almaya saldırıları durdurmaya önlemler almaya sevk etmemiz gerekiyor" dedi.

        "SINIRIMIZ KEVGİRE DÖNDÜ"

        Yılmaz Türkiye'nin yanlış Suriye politikasının çöktüğünü dile getirerek "Güney sınırında yaşanan olaylar maalesef Türkiye'yi bu duruma getirdi. Sınırımız kevgire döndü. Suriye politikası baştan aşağı yanlıştı ve iflas etti. Vatandaş her şeyi biliyor. Hükümetin, siyasi iktidarın kendi ikbali peşinde olduğunu kendi gündemini takip ettiğini görüyor. Her partiden insanlar buraya gelsin, halkın yanında olsun. Bazılarının yüzü var mı toplum içine çıkmaya merak ediyorum. Buradan hükümete çağrımız var. Kilis'e önem verin. Kilis bizim bir kentimiz, Türkiye'nin bir kenti. Suriye veya Irak'ın bir kenti değil. Burada güvenliği sağlamamız lazım. Bugün saldırı buraya oluyor, yarın Gaziantep'e, başka gün başka yere olur. Terör tehdidini dikkati alıp ciddiye alıp mücadele etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ