Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Donanmaya uzak denizler için ikmal gemisi geliyor

        Murat GÜRGEN/GAZETE HABERTÜRK

        Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, uzak denizlerde yürütülecek operasyonlar için Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi (DİMDEG) edinme kararı verdi. Donanma bu güce kavu- şunca, dünya denizlerinde yürütülecek operasyonlarda ulusal ve uluslararası görev kuvvetlerini, karadan bağımsız şekilde, uzun süre destekleyebilecek.

        DİMDEG, uzak denizlerdeki operasyonlara katılan savaş gemilerine lojistik ve idari destek sağlayacak. Amfibi harekât ve malzeme nakli görevi ile barışı destekleme ve doğal afet yardım operasyonlarına da katkı verecek. Yüzer birliklerin, helikopter yakıtı dahil olmak üzere, akaryakıt ve su ikmallerini süratli bir şekilde denizde yapacak. Muharip unsurların akaryakıt bütünleme ve su ihtiyaçları harekât alanına yakın bölgelerde karşılanacak. DİMDEG, akaryakıt depolarının bütünleme ikmalleri ve depolararası akaryakıt transfer faaliyetlerini de yürütecek.

        İstanbul Tersanesi Komutanlığı, yerli imkânlarla inşa edilecek DİMDEG için tasarım çalışmalarına devam ediyor. Geminin hangi tersanede üretileceğine karar verecek Savunma Sanayii İcra Komitesi de ihale çalışmalarına başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ