Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Turan: CHP lideri özür dilemeli

        AK Parti Grup Başkanvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başkanlık sistemine ilişkin sözlerini eleştirerek, "Milletin vermediği nihai siyasi kararları alma yetkisini şiddete, kana, tahrike dayalı bir dille elde edebileceği zannıyla davranması malum zatın akıl sağlığının yerinde olmadığını, içinden yükselen despotik güdüyü, kendini yegane otorite görme hastalığını ortaya koyar." değerlendirmesinde bulundu.

        AK Parti Grup Başkanvekilleri Naci Bostancı, Nurettin Canikli, İlknur İnceöz, Coşkun Çakır ve Bülent Turan yaptıkları yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda sarf ettiği sözleri eleştirdi.

        Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında halkı tahrik etmek amaçlı son derece üzücü, yakışıksız olarak "Kan dökmekten" bahsettiği anımsatılan açıklamada, "Demokratik sistemin en temel unsurlarından sayılan muhalefet partisinin genel başkanı olarak, bu konuma, demokrasinin ruhuna, siyasi rekabetin nezaketle yürütülmesine aykırı bir şekilde şiddet ve tahrik amaçlı kelimeler kullanması, dolduramadığı CHP Genel Başkanlık koltuğunu şiddet payandası ile ayakta tutma çabasından başka bir anlam taşımamaktadır." ifadesine yer verildi.

        Açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbeye, şiddete, başkaldırıya davetiye çıkarır mahiyette, Türkiye'nin barış ve huzurunu ortadan kaldıracak, bölücü ve yıkıcı bir dil kullandığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

        "Milletimizin CHP’ye vermiş olduğu görev artık neredeyse değişmez bir statü haline gelen muhalefet partisi rolüdür. Bu partinin başındaki zatın elbette verilen yetki çerçevesinde meşru zeminler içinde her tür eleştiriyi dile getirmesi, kendi programlarına uymadığını düşündüğü konularda itirazlarını ortaya koyması, tartışma yürütmesi hakkıdır. Fakat milletin vermediği nihai siyasi kararları alma yetkisini şiddete, kana, tahrike dayalı bir dille elde edebileceği zannıyla davranması malum zatın akıl sağlığının yerinde olmadığını, içinden yükselen despotik güdüyü, kendini yegane otorite görme hastalığını ortaya koyar."

        "TEKLİFİN GÖRÜŞÜLECEĞİ YER TBMM, GEREKİRSE MİLLETİMİZİN İRADESİDİR"

        AK Parti'nin tüm siyasi çalışmaları, teklifleri ve yaklaşımlarının meşruiyet temelli ve millet iradesi esasına dayalı olduğu belirtilen açıklamada, "Başkanlık sistemi konusunda teklifin görüşüleceği yer TBMM, gerekirse milletimizin yüce iradesidir. Anayasa Komisyonunda dahi kendi tekliflerini dile getirmekle yetinmeyen, iktidar partisinin teklifleri üzerinde de kendinde söz ve karar hakkı gören bu despotik siyasi anlayışın bugün de kandan bahsetmesi esasen şaşırtıcı değildir." ifadesi kullanıldı.

        Açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

        "Milletimiz, demokrasi derken sadece kendine demokrat olan, özgürlük derken, sadece kendi zihniyetine özgürlük anlayan bu kafanın şimdi de millet iradesi yerine kan ve şiddet temelli zorbalığı koymaya çalışan siyasetine uzun yıllar boyunca en güzel cevabı vermiştir. İlk seçimlerde de bu zatı koltuğuyla ve aynı zihniyetteki sergerdeleriyle tarihin çöp sepetine atarak tutumunu taçlandıracağı muhakkaktır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ