Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal'dan "kurultay" yorumu: Hukuksuz, gayrimeşru, artniyetli

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, muhalif isimlerin toplanmasını gayrimeşru, hukuksuz, artniyetli olarak yorumladı. Günal, "Burada amaç kongre yapmak değil, gerilim yaratmak ve ayrışma oluşturmak. Bu olumsuz kararlara rağmen bu zorlanıyorsa bunların da artniyetli oldukları ortaya çıkmış oluyor" dedi.

        Mehmet Günal, 4 muhalif ismin delegelerle birlikte Ankara'da olağanüstü kurultay için toplanmasını HABERTÜRK TV'ye değerlendirdi.

        Günal, toplanmanın kanunsuz olduğunu belirterek, "Bu toplanmanın kanunsuz olduğunu söylemiştik. Ülkücü tabanı karıştırmamalarını söylemiştik. İyi niyet yok ki böyle bir toplantı düzenleniyor. Bunların yaptıklarından dolayı üzgünüz. Orada arkadaşlarımız rencide ediliyor. Sanki bir toplantı var da arkadaşlarımız orada toplanmış gibi. Orada toplanmayı artniyetli buluyoruz. İmza toplamak meşrudur, kongrede isteyebilirler ancak bu kararı verecek hukuk organlarıdır. Bu şartları zorlamak artniyetli olduklarını göstermektedir. Bu çok da hoş bir şey değil. Bütün kararlara rağmen insanları oraya çağırmanın takdirisi sizlere bırakıyorum" dedi.

        Günal sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Farklı bir anlam çıkarmanın gereği yok. Kongre olacakmış gibi arkadaşlarımızı oraya çağırmanın anlamı yok. Bunun arkadaşlarımızı provoke anlamına geliyor. Yargıtay'ın kararını beklemeleri gerekirdi. Gerilimin unsuru olmanın bizim sözlerimizin ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Burada amaç kongre yapmak değil, gerilim yaratmak ve ayrışma oluşturmak. Bu olumsuz kararlara rağmen bu zorlanıyorsa bunların da artniyetli oldukları ortaya çıkmış oluyor."

        "Türkiye'de paralel yapı diye moda tutturulmuş. Türkiye üzerine o kadar oyun oynayan güçler var. Mesele şu an bu değil" diyen Mehmet Günal, "Mesele bunların hukuk içinde tartışılması. MYK olarak da, mahkeme olarak da kabul edilmedi bu. Gayrimeşru yollara başvuruluyor. Arkadaşlarımızın değişim taleplerini gayrimeşru bulmuyoruz. Bu gerilimden sonra mahkemenin kararını beklemeleri gerekir. Ülkücülerin sağduyusuna güveniyorum, değişim talepleri olabilir ancak bunu organize edenlerin amaçları ortaya çıkmış durumdadır" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ