Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Zekeriya Yapıcıoğlu yeniden Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) genel başkanı

        Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) 2. Olağan Büyük Kongresinde Zekeriya Yapıcıoğlu yeniden genel başkanlığa seçildi.

        HÜDA PAR'ın 2. Olağan Büyük Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Açılışı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualar okunarak yapılan kongrede, divan başkanlığı oluşturulmasının ardından Genel Başkan Yapıcıoğlu, partililere hitap etti.

        "Çözüm Süreci"ni eleştiren Yapıcıoğlu, çözümün ancak adaletin yeniden tesis edilerek sağlanabileceğini, silah ve şiddete başvurmanın çare olmadığını belirtti.

        Yapıcıoğlu, "Gasp edilmiş olan hakları hiçbir pazarlığa girişmeden iade edeceksiniz. Kardeşlik lafla olmaz. Kardeşliğin bir hukuku vardır ve o hukuku yerine getireceksiniz. Bu hakların savunuculuğunu yaptığını iddia edenlerin samimi olup olmadıklarına da bakmayacaksınız. Onların, Kürtlerin mazlumiyeti üzerinden kendi ideolojilerini topluma kabul ettirme planlarına da takılmayacaksınız." diye konuştu.

        "Kürtlerin haklı ve meşru talepleri bomba seslerinden duyulmaz oldu." ifadesini kullanan Yapıcıoğlu, Kürt meselesinin yeniden salt bir asayiş sorunu olarak görülmeye başlandığını bildirdi.

        Adalet temelinde bir çözüm için anayasa değişikliği gerektiğine işaret eden Yapıcıoğlu, "Sivil, özgürlükçü, adil ve yerli bir anayasa acil ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç, bugün herkes tarafından dillendirilmektedir. Yeni anayasayla yeni bir düzene ve zihniyet değişimine de ihtiyaç vardır." dedi.

        "KÜRT HALKININ DİLİ DE RESMİ DİL OLMALI"

        Yapıcıoğlu, Kürt halkının dilinin de resmi dil olması gerektiğini savunarak, Kürtçe'nin resmi dil olarak statüsünü kolaylaştırmak için hem Türkçe hem de Kürtçe'yi karşılayan ortak bir alfabe oluşturulmasını, ülke vatandaşı azınlıklara nüfusları oranında belli oranda milletvekili kontenjanı ayrılmasını istedi.

        Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

        "Biz ne sağcı ne solcuyuz ama anarşizm ve kaos da istemiyoruz. Dinin siyasete alet edilmesine de, siyasetin dinsizliğe alet edilmesine de karşıyız. Kavmiyetçi ve ırkçı değiliz, haksızlığa ve zulme uğramış bir kavmin haklarını savunmayı ırkçılık olarak isimlendirmiyoruz. Kimsenin evinin içinin gözetlenmesini veya dinlenmesini istemiyoruz. Ama hayasızca davranışların parkta, durakta, sokakta sergilenmesine de razı değiliz."

        Genel başkanlık için Yapıcıoğlu'nun tek aday gösterildiği kongrede, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve İstişare Kurulu üyeliklerinin belirlenmesi için de oylama yapıldı.

        651 delegenin oy kullandığı kongrede Yapıcıoğlu, delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.

        Kongreye, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ile AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi'nin de aralarında bulunduğu siyasi partilerin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ