Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kilis Belediye Başkanı Kara, 'zikirmatik' iddialarını yalanladı

        Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, kente düşen roketlerden korunmak maksadı ile halka 'sayı sayar' dağıttığı iddiasının doğru olmadığını belirtti.

        Kilis Belediye Başkanı Kara, TBMM'de 12 Nisan 2016 tarihinde CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması talebi ile verdiği soru önergesindeki Kilis halkına kente düşen roketlerden korunmak maksadı ile sayı sayar dağıtıldığı iddiasına tepki gösterdi.

        Söz konusu iddianın doğru olmadığını vurgulayan Kara, şunları kaydetti: "18 Ocak 2016 tarihinden bu yana devletimizin tüm imkânları ile Kilis halkının yanında olarak sıkıntıların bir an önce çözülmesi ve kentin sahip olduğu dünyada eşi benzeri görülmemiş ensar-muhacir ilişkisi ile kurduğu huzur ortamına ulaşması için var gücümüzle çalıştık. Bazı basın organlarında yeni olmuş gibi yer alan ve soru önergesinde iddia edildiği gibi roketlerden korunmak amacı ile sayı sayar dağıtıldığı tamamen asılsız, mesnetsiz ve gerçek dışıdır.

        Geçen yıl 14 Nisan 2015 tarihinde 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu'nun, Peygamber Efendimizi anmak amacı ile her yıl düzenlediği salâvat kampanyasına destek amaçlı Kilis Belediyesi olarak bir yıl önce dağıttığımız sayı sayarların yeniymiş gibi gösterilerek asılsız haberlerle, bazı yayın organlarında gündeme alınması ve Kilis halkının dünyada eşi benzeri görülmemiş bir misafirperverliği ve kardeşliği sergilemesinin zedelenmeye çalışılması bizleri oldukça üzmüştür. Burada maksadını aşan, asılı saptırma şeklinde gerek belediyemizi, gerek hükümetimizi ve devletimizi hedef alan bu yanlı ve asılsız haberi kınıyorum. İşin aslını araştırmadan çamur at izi kalsın politikalarının izinde yapılan bu tür ucuz siyaset örneklerinin yüce meclise sunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu da buradan kınadığımı ifade etmek istiyorum.

        Yaşadığımız zor günlerde yanımızda olmak yerine bu tür spekülatif haberlerle gündeme gelinmeye çalışılmasını da doğru bulmuyorum. Din, dil, ırk mezhep ve siyasi görüş ayırt etmeksizin kurulan kardeşlik bağının bozulmaması, şehrimizin sahip olduğu huzur ortamının korunması ve tüm halkımızın güvenliğinin sağlanması adına devletimizin tüm organları ve yetkilileri ile çalışmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ