Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin şehitleri Uzman Çavuş Osman Vurğun ve Uzman Onbaşı Sedat Sağır memleketlerine uğurlandı

        Nusaybin ilçesindeki operasyonda dün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Vurğun ve Uzman Onbaşı Sedat Sağır'ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından Kürtçe ve Türkçe ağıtlarla memleketlerine uğurlandı.

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Osman Vurğun ve Uzman Onbaşı Sedat Sağır için 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki Selen Kışlası'nda tören düzenlendi.

        Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

        Tören, şehitlerin Türkiye bayrağına sarılı cenazeleri katafalta konulması ile başaldı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile devam eden törende Müftü Vekili İsmail Ünal şehitler için yaptığı duadan sonra helallik istedi.

        Şehitlerin silah arkadaşları adına Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, yaptığı konuşmada, terör örgütünün vatandaşı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullandığını, masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerini söyledi.

        Törende güçlükle ayakta duran şehit Sağır'ın annesi Aynur, babası Salih Sağır, kardeşleri ile yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehit babası Sağır her iki şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Sağır ise tören esnasında fenalık geçirince sağlık ekipleri müdahale etti.

        Törenden sonra şehit Osman Vurğun'un cenazesi Hatay'a, şehit Sedat Sağır'ın cenazesi ise Şanlıurfa'ya gönderildi.

        Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda dün çıkan iki ayrı çatışmada yaralanan Vurğun ve Sağır, kaldırıldıkları hastanede müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ