Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'de 'Genel başkan kim olsun' sorusunu bu kez vekiller yanıtladı

        AK Parti'de pazar günü yapılacak kongre öncesi genel başkanlık için temayül yoklamaları tamamlandı. Dün teşkilata yöneltilen 'genel başkan kim olsun' sorusuna bugün milletvekilleri yanıt verdi.

        Temayül yoklamasına katılan bakanlar gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        "HEP BİRLİKTE ÜLKEMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: Kurullar işliyor. Sonuçlar ortaya çıkacak. Bu örnek bir kongre olacak. Ülkemizin önemli meseleleri var. Devam eden terörle mücadele süreci var. Paralel şer odağı ile mücadele süreci var. Bu süreçlerin aksamaması da önem taıyor. Hep birlikte ülkemizi ayağa kaldıracağız.

        "BU HAREKETİN LİDERİ BELLİDİR"

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: AK Parti, yüzde 50 oy almış bir parti. Çok önemli iki değişim sürecini yaşıyor. Bunlardan biri Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Sayın Davutoğlu'na bıraktı son derece nezih bir şekilde, o süreç hiçbir dengeyi oynatmadan cereyan etti. İkinci değişim süreci ortaya çıkıyor. Bu hareketin lideri bellidir. Bütün arkadaşlara sorulacak. Hiçbirimiz kendi şahsı adına hesap yaparak yol almaz. Burası bir dava hareketidir. Bu süreçler nezaket içinde son derece olgun şekilde yürütülür. Pazar günü bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir kongre olacak. Pazartesi gününden itibaren Türkiye çok sağlıklı bir şekilde yoluna devam edecek.

        "BENİM ZİHNİMDEKİ İSİM BELLİ"

        Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş: Bugün genel başkan adayını tespit etmek için genel merkezimiz faaliyet içinde. Hayırlı uğurlu olsun. Ne zaman açıklanacağını genel merkez bilir. ("Kim olacak" sorusu üzerine) Benim zihnimdeki isim belli, hayırlı olsun.

        "ONUN GÖRÜŞLERİNİ EMİR TELAKKİ EDERİZ"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Habertürk TV'den Çimen Çetin'in sorularını yanıtladı. Ataş genel başkan seçimi için temayül yoklamaları sonrası şunları söyledi:

        "Hiçbir temayül yoklamasını kamuoyuyla paylaşmıyoruz. Biz her önemli kararı temayül yaparak, kişi ve kurumların görüşlerini alarak işlerimizi yaparız. Bu gelenekle yaptığımız için sorunsuz şekilde yapmaya çalışıyoruz. Disiplinli bir partiyiz. Kurallarımız, ilkelerimiz çerçevesinde büyük kongremizi sorunsuz şekilde yapacağımıza inanıyoruz.

        Sayın Cumhurbaşkanımız bu partinin kurucu genel başkanı. Doğal lideridir. 13 yıl, 13 gün genel başkanlık yapmış, Türk siyasi tarihinde tarih yazmış bir genel başkandır. Onun görüşlerini emir telakki ederiz. Bu kararda tabi ki onun görüşleri alınacak. Kendisi nasıl bir mekanizma arzu ederse, nasıl bir görüşme isterse onlarla görüşme yapılır.

        Kişisel tahminim, perşembe en geç cuma günü genel başkan adayı açıklanır. En geç perşembe günü açıklanabilir diye düşünüyorum. Kendi çalışma ekibini kuracak, tercihleri olacaktır. Hem hükümet, hem parti ayağındaki yöneticileri seçmek için zaman bırakabileceğini düşünüyorum. Kesin bir bilgi değil.

        Partimizin hiyerarşik bir yapısı var. Genel Başkanımız görevinin başında. Kendileri açıklayabilir. Uygun görmezlerse, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız var. Burada partimizin kurulları karar verir. Değerlendirmelerimizi bugün ya da yarın yaparız.

        Bu değişimler zaman zaman her siyasi partide olur. 13 yıl, 13 gün genel başkanlık yapan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan sonraki süreçte de bunlar yazıldı. Biz bir ideal uğruna siyaset yapan bir yapıyız. Millet ve ülke menfaatlerini önplanda tutan bir siyasi partiyiz. Genel başkan adaylığı noktasında, hizmet yapma noktasında herkesin bir hedefi, beklentisi vardır. Biz sorunsuz olarak bu süreci geçireceğimize inanıyoruz. Partinin en üst temsilcilerinin katıldığı yoklamalar yapıldı. Rahatsız edici bir tavır, tarz görülmedi. Hem ülkemizi, hem partimizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için çalışacaktır. Kimse diğer partilerde yaşananları AK Parti'de beklemesin."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ