Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem THY'nin iki günde iki uçağına kuş çarptı

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        Alınan tüm önlemlere rağmen Atatürk Havalimanı'nda uçaklar için kuş tehlikesi devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nda özel yapılmış iki araçla kuşlarla mücadele eden ekipler apronda kuşların uçaklara zarar vermesini önlemek için yoğun çaba verirken, THY'nin Köln'den İstanbul'a gelen uçağına da inişte kuş çarptı.

        Türk Hava Yolları'nın Köln-İstanbul uçuşunu yapan TK1672 sefer sayılı Airbus 320 tipi uçağı öğlen saatlerinde Atatürk Havalimanı'na inişte kuşa çarptı.Saat 13:23'de sorunsuz bir iniş yapan uçaktaki kontrollerde her hangi bir hasarın meydana gelmediği öğrenildi. İnişin ardından pilot, kuleyi uyararak kuşlara çarptığını ve kuş ölülerinin de pist üzerinde bulunduğunu söyledi.

        3 UÇAK PAS GEÇTİ

        Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol merkezi görevlileri, Köln uçağının arkasından gelen sıradaki uçakları uyardı. İnişteki 3 uçak pisti pas geçti. Pistte, 2 karga ve 3 martı ölüsü bulundu. Bu arada pilotun uyarısı üzerine Devlet Hava Meydanları ekipleri, piste çıkarak temizlik başlattı. Temizliğin ardından uçuş kulesi pistin açıldığını bildirdi ve uçuşlar tekrar normale döndü. Pazartesi günü de Türk Hava Yolları'nın (THY) Amasya-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi "Hasankeyf" adlı yolcu uçağına kalkış sırasında kuş çarpınca sefer iptal olmuştu.

        BU YIL 9 UÇAĞINA KUŞ ÇARPTI

        Atatürk Havalimanı'nda uçaklar kuşlardan dolayı zaman zaman pas geçerken THY'nin uçaklarına kuş çarpması nedeniyle oluşan hasarlar ve uçakların çarpma nedeniyle seferlerden çekilmesi nedeniyle şirket zarara uğruyor. Son yaşanan olayla beraber sadece bu yıl THY'nin 9 uçağına kuş çarptı. Verilere göre İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kuşlar en çok Ataköy-Florya yönündeki pistin yaklaşma yüzeyi, Sefaköy-Ataköy tarafındaki pist başlarında ve Florya yönündeki yaklaşma yüzeyinde sıklıkla tespit ediliyor. Kuşlar pist başlarında 0-10 metre ve yaklaşma yüzeylerinde 0-1000 metre aralıklarında görülüyor. Göç nedeniyle ise kuş sürüleri en çok Mart, Nisan ve Eylül, Ekim aylarında görülüyor. Kuşlar, uçakların iniş ve kalkış sırasında çoğunlukla tehlikeye yol açıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ