Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 8'nci sınıf öğrencisinden Bakan Bozkır'a; AB'ye ne zaman gireceğiz?

        Özel uçakla Erzurum'a gelen AB Bakanı Volkan Bozkır, Türk Şöleni'na katıldıktan sonra Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti. Sivil toplumla diyalog toplantısına katılmak için Erzurum'a geldiğini belirten Bakan Bozkır, sivil toplumun demokrasinin temel direği olduğunu vurguladı. Avrupa Birliği fonu ile Erzurum'a 465 proje hazırlandığını belirten Bakan Bozkır, bu projelere 175 milyon euro kaynak sağlandığını kaydetti.

        Bakan Volkan Bozkır, valilik ziyaretinin ardından 1958 yılında mezun olduğu Kültür Kurumu İlk ve Orta Okulu'na gitti. İlkokulda öğrenci olduğu okula gelmekten onur duyduğunu anlatan Volkan Bozkır, 8- F sınıfına geçti. Bakan Bozkır sıraya oturarak, etrafında toplanan öğrencilerle sohbet etti. TEOG okul birincisi olan Elif Yılmaz, Bakan Volkan Bozkır'a, "Sayın Bakanım biz ne zaman Avrupa Birliği'ne gireceğiz?" diye sordu. Bakan Bozkır ise "Sen inşallah liseyi bitirmeden gireceğiz" diye karşılık verdi.

        KAR TATİLİ DİYALOGU

        Başka bir erkek öğrencinin "Birşey soracağım, kar yağıyor ya niçin tatil etmiyorsunuz?" sorusu gülüşmelere neden oldu. Vali Ahmet Altıparmak, eğitimin zorlukları aşmayı, becermeyi de öğrettiğini söyledi. Bakan Volkan Bozkır ise, "Bakın bir de şöyle düşün, hiç kar yağmamış ülkeler var. Ben olsam şöyle sorardım, 'kar yağdığında niye tatil ediyorsunuz' diye sorardım" sözleri öğrencileri güldürdü.

        Bakan Volkan Bozkır, okulda öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ