Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

        Akademik kariyerini devam ettirmek isteyen öğrencilerin girdiği ALES sınavının tamamlanmasının üzerinden yaklaşık iki hafta geçti. Sınavı iyi ya da kötü geçen adayların merakla beklediği sınav sonuçları ise henüz açıklanmadı. Peki ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sınav sonucu va daha fazlası hakkında bazı bilgiler...

        ALES SONUÇLARI MAYIS'IN SON HAFTASI AÇIKLANACAK?

        Geçtiğimiz Güzdöneminde üç hafta içerisinde açıklanan ALES sınav sonuçlarının, İlkbahar döneminde de aynı zaman diliminde açıklanması bekleniyor. Bu dönem 8 Mayıs 2016 tarihinde yapılan sınavın açıklanma tarihi, ÖSYM tarafından 25 Mayıs olarak belirlendi. Sonuçların en kötü ihtimalle Haziran ayına girilmeden açıklanacağı düşünülüyor.

        SINAV KİTAPÇIĞI İÇİN SON GÜN YARIN

        Sınavda yaptıkları yanlış ve doğrularını görebilmeleri amacıyla 10 günlük süreyle kullanıcı erişimine açılan kitapçıklar, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden kullanıma açılmıştı. 8 Mayıs itibariyle açılan bu erişim, 18 Mayıs itibariyle sona erecek.

        BİR SONRAKİ ALES SINAVI SONBAHAR'DA

        Her yıl iki dönem halinde yapılan ALES sınavı, İlkbahar aylarında Mayıs, Sonbahar aylarında ise Kasım aylarında gerçekleştirilmektedir. Sınav başvurularının alınmasının ardından 1-2 ay içerisinde tamamlanan ALES, sınavın tamamlanmasını takiben 2-3 hafta içerisinde açıklanmaktadır.

        ALES'TEN ALINAN PUAN NE KADAR SÜRE GEÇERLİDİR?

        Sadece Lisans mezunlarının başvurabildiği ALES sınavından alınan puanların üç yıla kadar geçerliliği bulunmaktadır. Bu süre zarfında, alınan puan başvurularda kullanılabilir ve geçerliliğini devam ettirir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ