Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Okul müdürü, kendisine düşük not verenlere dava açtı

        İzmirBornova İlçesi'ndeki Mediha Mahmut Bey Ortaokulu'nda 2014 yılında müdür olarak görev yapan Zübeyde Tahmas'a, Eğitim Kurumları Yöneticileri Değerlendirme Formu'nda üç kez düşük puan verdikleri iddisıyla, aralarında ilçe milli eğitim müdürünün de bulunduğu 6 kişinin 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 1- 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmasıa başlandı.

        Zübeyde Tahmas, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kararı doğrultusunda, kurumunda 4 yılını dolduran okul müdürlerine yönelik düzenlenen formda, kendisine üç kez düşük puan verildiği için avukatı Ali Onar aracılığı ile İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

        Eğitim Kurumları Yöneticileri Değerlendirme Formu'nun iptali istemiyle açtığı davada mahkeme, üç kez yürütmeyi durdurma kararı verdi.

        Mahkeme kararında, Tahmas'ın görevinde yetersizliğine ve başarısızlığına ilişkin hiçbir bilgi ve belge sunulmadığına dikkat çekti. Mahkeme heyeti, Tahmas hakkındaki dava konusu değerlendirme işleminin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve bu haliyle objektiflikten uzak olması sebebiyle hukuka aykırı olduğu sonucuna vardı.

        İzmir Bölge İdare Mahkemesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevden alma işleminin 2577 sayılı kanununun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına oybirliğiyle karar verdi.

        'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA' DAVASI

        Üç kez yürütmeyi durdurma kararı alan Zübeyde Tahmas, kendisi hakkında düşük puan veren Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necmi Eroğlu, Mediha Mahmut Bey Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Recep Demir, matematik öğretmeni Arzu Bulut (Kilis), müzük öğretmeni Gökhan Okutan ve sınf öğretmeni Dilek Horuz hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'Görevi kötüye kullanma' suçunu işledikleri iddiasıyla şikayetçi oldu. Zübeyde Tahmas, aynı okula müdür yardımcısı olarak atandı.

        Dosyayı değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Alyaprak, hazırladığı iddianamade 6 kişi hakkında 'Görevi kötüye kullanma' suçundan yargılanmaları için asliye ceza mahkemesinde dava açtı. Savcı Albayrak iddianamede; Elektronik ortamda düzenlenen Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri için Değerlendirme Formlarında somut bilgi ve belgeye dayanmadan kimi hanelerin olumsuz değerlendirdiğini ve objektif değerlendirme yapılmadığını, üç kez yapılan değerlendirme hakkında mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini vurguladı. Formları somut gerkçelere aykırı doldurulduklarını, müştekinin bu nedenle mağduriyetine sebebiyet verdikleri kaydedildi.

        SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

        İzmir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasına mağdur Zübeyde Tahmas, avukatı Ali Onar ve sanıklar Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necmi Eroğlu, Mediha Mahmut Bey Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Recep Demir, matematik öğretmeni Arzu Bulut (Kilis), müzik öğretmeni Gökhan Okutan ve sınıf öğretmeni Dilek Horuz katıldı. Tahmas, kendisini iki yıldır mağdur eden 6 kişi hakkında şikayetçi olduğunu belirtti. Sanıklar ise üzerlerine atılı suçu işlemedikelerini ve kanun çercevesinde görevlerini yaptıklarını öne sürdü. Hakim, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı temmuz ayına erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ