Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa'da katliam gibi kaza: 3 işçi öldü, 1 işçi komada

        Ahmet ÜNSAL/MANİSA

        Manisa'da aşırı hızlı bir araç, Manisa-İzmir Çevre yolundaki refüjde çalışan Kent Esteği Daire Başkanlığı'na bağlı taşeron işçileri biçti. Feci kazada 3 işçi yaşamını yitirdi, bir işçi ağır yaralandı.

        Yunusemre ilçesi Manisa-İzmir çevre yolu üzerinde aşırı hızlı olduğu belirtilen Mustafa Kaya yönetimindeki araç, sabah saatlerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi kepçesine çarptı. Hızını alamayana araç, refüjde yeşillendirme ve peyzaj çalışmaları yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı'na bağlı taşeron işçileri altına alarak yola savurdu.

        Kazada işçilerden Özkan Bozkurt(40), İlhan Yıldırım(41) ve Ercan Arslan Giray(42) yaşamını yitirirken, Hasan Hüseyin Özyiğit ağır yaralandı. İşçilerin yakınları korkunç olay sonrası sinir krizleri geçirdi. Korkunç olay sonrası işçi yakınları sinir krizleri geçirdi.

        ONLAR CANLARINI ZOR KURTARDI

        Kazadan şans eseri kurtulan işçiler Şaban Arslan, İlhan Yıldırım, Murat Canlı ve Osman Erdemli, üzerlerine gelen aracı son anda fark ettiklerini ve kendil sağa sola atarak canlarını kurtardıklarını söylediler. İşçiler "Sabahın erken saatlerde 10 arkadaş buraya geldik. Kepçe çalışma yapacağımız alanı açmaya başlamıştı.

        Biz de ön hazırlığımızı yapmak için orta refüjde bulunuyorduk. Büyük bir gürültü ile üzerimize doğru aracın geldiğini fark ettik. Birbirimize seslenmek istediğimiz de olanlar olmuştu" diye konuştular.

        SÜRÜCÜ: BENİM DE CANIM YANDI, NE YAPAYIM?

        Feci Kazaya neden olan sürücü Mustafa Kaya'nın kendisine tepki gösteren işçilere "Benim de canım yandı ne yapayım elimde değildi" dediği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken sürücü Mustafa Kaya gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ