Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin şehitleri Erhan Yıldırım, Hasan Kahraman ve Hasan Basri Tek için askeri tören düzenlendi

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldıkları hastanede şehit olan 3 askerin naaşı, düzenlenen törenin ardından dualarla memleketlerine uğurlandı.

        Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin'de teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldıkları hastanede şehit olan Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım, Piyade Uzman Çavuş Hasan Kahraman ve Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek için 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki Selen Kışlası'nda tören düzenlendi.

        Düzenlenen törene, 7. Kolordu Komutanı Orgenral İbrahim Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

        Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazesinin katafalka konulması ile başladı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile devam eden törende Müftü Vekili İsmail Ünal, dua okudu.

        Ardından birlik adına konuşma yapan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütü mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceğini vurguladı.

        Törenin ardından Şehit Uzman Çavuş Hasan Kahraman'ın cenazesi Kütahya'ya, Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek'in cenazesi Afyonkarahisar'a ve Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım'ın cenazesi Ankara'ye uğurlandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ