Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Rus savaş gemisine yakın markaj

        Dün, ön güvertesinde askerler sipere yatmış halde İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait 158 borda numaralı ‘Caesar Kunikov’ savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti. Boğaz girişinde Türk savaş gemisi ile burun buruna gelen Rus gemisi, hızını düşürerek uzak seyir etmeyi tercih etti.

        Rus Donanması’na ait 158 borda numaralı ‘Caesar Kunikov’ savaş gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Ege Denizi’ne açıldı. Saat 09.30’da Nara burnunu dönen Rus gemisi, burada Tuzla Sınıfı Karakol Gemisi ‘TCG KDZ Ereğli’ ile karşılaştı. Türk savaş gemisi seyir hızını korurken Rus gemisi hız keserek yavaşladı. Araya bir yük gemisini alan ‘Caesar Kunikov’ Çanakkale önlerine kadar bu hızda seyretti. Eceabat önlerinde hızını artıran Rus gemisi, önündeki yük gemisini burada geçerek yoluna devam etti.

        ‘Caesar Kunikov’un boğaz geçişi esnasında, Türk Sahil Güvenlik botu da yakından takip etti. Geçiş esnasında güvertesinde çok sayıda personelin olduğu gözlenen Rus gemisi, boğaz geçişini tamamlayarak Ege Denizi'ne doğru yol aldı.

        Dün İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisi ‘Caesar Kunikov’daki mürettebattın dürbün ile etrafı gözledikleri, bir askerin ön güvertede sipere yattığı, bir askerin de orta güvertede uçaksavarın başında beklediği görülmüştü.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ