Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bingöl ve Dağlıca'da düzenlenen operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi, 3 PKK'lı öldürüldü

        Bingöl'de PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için merkez Ortaçanak bölgesinde sürdürülen operasyonlarda, 3 terörist ölü ele geçirildi.Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde PKK'lıların taşları delerek yaptıkları mevzi ile birlikte çok sayıda silah ele geçirildi.

        Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, teröristlerle birlikte çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği yer aldı. Açıklamaya göre, 49'uncu Komando Tugayı Harekât Komutasındaki Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı timler tarafından merkez Ortaçanak bölgesinde PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 'Şehit Jandarma Komando Er Elvan Çınar-3' operasyonu başlatıldı.

        Barınma alanları saptanan teröristler, Ortaçanak kesiminde güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi ve 3 PKK'lı öle ele geçti. Operasyonda ayrıca PKK'lılara ait 4 Kalaşnikof, 15 kalaşnikof şarjörü, 160 kalaşnikof fişeği, 6 el bombası, 1 video kamera, 3 kütüklük, 2 sırt çantası, 3 şemsiye, 1 matara, 2 yelek, 2 mont, 2 eldiven, 2 panço, 1 uyku tulumu, 2 iç çamaşırı, 5 çift çorap, 1 jeneratör, 1 parafon hap, 1 burun spreyi, 1 diş fırçası, 1 diş macunu ele geçirildi.

        Bingöl Valiliği açıklamasında "Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

        DAĞLICA BÖLGESİNDE ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

        Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil Operasyonu'nda yapılan arazi arama tarama faaliyetleri esnasında, Gevanakurki Tepe bölgesinde PKK'lı teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

        'Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil Operasyonu'nda yapılan aramalarda; 1 Biksi Makineli Tüfek, 2 RPG-7 Roket Atar, 37 el bombası, 8 roketatar mühimmatı, 1373 Kaleşnikof fişeği, 535 Doçka fişeği, 180 Biksi fişeği, 1000 fünye, 12 Kaleşnikof şarjörü, ele geçirildi. Ayrıca kayaların oyularak mevzi yapımında kullandıkları 2 adet kırıcı-delici alet ile bol miktarda yaşam malzemesi de dikkat çekti. Kayaları kırıcı-delici aletlerle oyarak yaptıkları Doçka mevzileri ve ele geçirilen silah ve mühimmatın, PKK'lı teröristlerin bahar dönemi için hazırlık içerisinde olduklarını ortaya koyduğu belirtildi.

        İHA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ