Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursa'da şehit polis memuru Servet Ildız için tören düzenlendi

        Servet Ildız'ın (42) cenazesi, İl Emniyet Müdürlüğünün Acemler semtindeki ek binasının bahçesine getirildi.İstiklal Marşı ile başlayan törende, şehit polisin öz geçmişi okundu. Bu sırada şehidin babası Saffet ve annesi Saniye Ildız ile kızı Zeynep Gülenay Süren gözyaşı döktü.

        Emniyet Müdürü Selami Yıldız, törende yaptığı konuşmada, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

        Yıldız, görevini yaparken elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren Servet Ildız'ı ebediyete yolcu etmek için toplandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

        "İnsan, çalışarak pek çok rütbe ve makam elde edebilir. Şehitlik ve gazilik müstesnadır. Şehitlik ve gazilik rütbesi, hayatını vererek inançla elde edilebilir. Şehitlik, yüce dinimizde Peygamberimizin ifadesiyle Peygambere komşudur. Servet Ildız kardeşimizi de vatanına hizmet ederken, görevini yaparken, bu kutsal vazifeyi ifa ederken şehit vermiş bulunuyoruz. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Silah arkadaşlarım, her daim milletimizin emrinde olan emniyet teşkilatımızın birer neferi, birer temsilcisi olarak bizler görevi uğrunda acımızı ve üzüntülerimizi aşabilecek sabır ve metanete sahibiz. Buradan şehidimizin ailesine seslenmek istiyorum; acınızı anlıyor, derin bir şekilde hissediyoruz. Kaybımız çok büyük. Teşkilat olarak her daim sizlerin yanınızdayız."

        Daha sonra, şehidin tabutunun başına gelen kızı Zeynep Gülenay Süren, uzun süre gözyaşı döktü.

        Şehidin cenazesi, dua edilmesinin ardından toprağa verilmek üzere Balıkesir'in Manyas ilçesi Necip Mahallesi'ne gönderildi.

        Ekip otomobiliyle Çevre Yolu'nda Ankara istikametine ilerleyen merkez Osmangazi ilçesi Emek Karakolu'nda görevli polis memuru Servet Ildız, dün Çağlayan Tır Parkı mevkisinde emniyet şeridinde bir trafik kazasına rastlamıştı. Bunun üzerine aracından inerek kazaya müdahale eden Ildız'a, aynı yönde giden H.Ç. (57) yönetimindeki 15 AU 119 plakalı tır çarpmıştı. Ildız, kaza yapan araçla bu tırın arasında sıkışarak olay yerinde şehit olmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ