Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aydınlı bekçi, GBT sorgusunda Suriyeli çıkınca şoke oldu

        Aydın Karacasu'nun Geyre Mahallesi'nde yaşayan ve sekiz yıldır Çiftçi Malları Koruma Derneği'nde bekçi olarak görev yapan 40 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Osman Karaköse, bir süre önce motosikletiyle yaptığı kazanın ardından ruhsat yenilemek için Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Karaköse, buradaki GBT sorgusunda Suriyeli çıkınca şaşkına döndü. Suriyeli olmadığını bir türlü anlatamayan Karaköse'ye polis, Aydın'a, Yabancılar Şubesi'ne gidecegini söyledi. Oturduğu Geyre Mahallesi'ndeki Geyre Karakolu'nun komutanıne devreye sokup Kaymakamlığa giden Karaköse, İlçe Nüfus Müdürlüğü'nü arayıp sonunda sorunu çözdü.

        'AZ DAHA TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN OLUYORDUM'

        "Az daha Türk vatandaşlığından oluyardum" diyen Osman Karaköse, yaşadıklarını şöyle anlattı:

        "GBT sorgulamamı yapan polis, yüzüme bakıp, 'Hiç Suriye'ye gittin mi?' diye sordu. Ben de hiç gitmediğimi söyledim. Polisler, 'Suriyeli görünüyorsun' dedi. Şaka yaptıklarını sandım ama çok ciddilerdi. Beni alıkoydular. Aydın'a Yabancılar Şubesi'ne gideceksin' dediler. 'Nasıl olur, ben yıllardır sigortalı çalışan, maaşını buradan alan biriyim' dedim. Ne dedim, ne yaptıysam bir türlü Suriyeli olmadığımı anlatamadım. Geyre Karakolu'nun komutanı devreye girdi. Yine ikna olmadılar. Kaymakamlığa gittim. Orada beklerken, şubeden arayıp 'Sorunu hallettik, artık Türkiyeli oldun' dediler."

        İLK İŞİ BANKA HESABINI KAPATMAK OLDU

        Polisin bankadaki hesabını boşaltmış olabileceklerini söylemesi üzerine, bankaya gidip hesabını kapattığı söyleyen Karaköse, "Kimliğimi en son 1999 yılında yenilemiştim. Suriye savaşı daha birkaç senelik bir olay. Nasıl olur da Suriyeli çıkarım anlamadım" diye konuştu.

        Karaköse, polisleriin kendisine kimlik bilgileri çalınan 50 milyon kişiden biri olabileceğini söylediklerini ifade etti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ