Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ahmet Davutoğlu'nun devrettiği o yetki Binali Yıldırım'a verilecek mi?

        AK Parti'nin yeni MKYK'sında yer alacak isimlerden AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin Binali Yıldırım'a verilebileceğini söyledi.

        Habertürk TV canlı yayınında konuşan Şahin, MKYK'daki değişikliklerin sürpriz olduğunu belirterek, "Bu kadar değişimi ben de beklemiyordum. Burada ciddi bir şekilde AK Parti'nin geleceği planlanıyor. 35-40 yaş aralığında birçok ismin yer aldığı görülüyor" dedi.

        29 Nisan'daki MKYK toplantısında Ahmet Davutoğlu'nun devrettiği "il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi"nin Binali Yıldırım'a verilip verilmeyeceği sorusu üzerine, "Ben muhtemel görüyorum. İlk toplantıda yetki devri yaşanacaktır. Kongrelerden sonra işerin hızlı yürümesi için bu yapılmıştır. Oradaki nüans, bu yetki devrinin kötüye kullanıldığı veya özensiz davranıldığı gerekçesiyle bu yetkiyi MKYK'nın kendi uhdesine alması düşüncesiydi. Yeniden bu yetki verilir mi, muhtemeldir" diye konuştu.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz de, yetki devrine ilişkin "Büyük ihtimalle en kısa sürede bu yetki verilir" dedi.

        Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da, yetki devrinin ilk toplantıda olmasa da sonraki MKYK toplantılarında gündeme gelebileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ