Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım: Cumhurbaşkanımız ne zaman müsait olursa listeyi sunarız

        HABERTURK.COM

        AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, hükümeti kurma görevini almasının ardından başlayan süreç hakkında bilgi verdi. Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız ne zaman müsait olursa o zaman listeyi sunacağız" dedi. AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sona erdi.

        Binali Yıldırım, evinin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Hükümet kurma süreci hakkında bilgi veren Yıldırım, "Hükümet kurulma sürecinin nasıl yapılacağı belli. Hükümetin kuruluşu, Bakanlar Kurulu'nun belli olması, Meclis'te programın okunması, programın müzakeresi ve güvenoylaması. Takvim çok net. Türkiye'de ilk defa hükümet kurulmuyor" dedi.

        Kabine listesinin hazırlandığını söyleyen Binali Yıldırım,"Cumhurbaşkanımız ne zaman müsait olursa o zaman listeyi sunacağız. Türkiye'de çok önemli bir zirve yapılıyor. Program bittikten sonra, biz de bu arada çalışmalarımızı, istrişarelerimiz yapacağız. Kısa sürede hallolur işler" ifadelerini kullandı.

        Kongrede sesinin kısa bir süre kısılması ile ilgili olarak Yıldırım, "İyiyim Allah'a şükür. Sesim gördüğünüz gibi. İdare ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        AK PARTİ MKYK TOPLANDI

        AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sona erdi.

        AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Genel Başkan Binali Yıldırım başkanlığında saat 13.23'te toplandı. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

        GÖZLER YENİ KABİNEDE

        Öte yandan, gözler bir yandan da yeni kurulacak kabineye çevrilmiş durumda. Yıldırım ve yakın çalışma ekibinin, yeni kabine üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Yeni kabinenin belli olmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla 65. Hükümetin kabinesi resmen kurulmuş olacak.

        AK Parti'nin, yeni Merkez Yürütme Kurulu üyelerini ve kabine üyelerini yarın düzenlenecek toplantıyla açıklanması bekleniyor. Bu arada, Yıldırım, partisinin grubunu yarın saat 11.30'da toplayacak.

        Öte yandan, Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haftasonu Diyarbakır'a yapacağı ziyarete eşlik edecek. Yıldırım, adaylığının açıklanmasının ardından ilk ziyaretini Diyarbakır'a yapmıştı. Yıldırım, Genel Başkan olmasının ardından da ikinci yurtiçi ziyareti yine Diyarbakır'a yapmış olacak.

        GAZETECİLERİ ŞAŞIRTTI

        AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, "Kongremiz, bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşti" dedi.

        AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Yıldırım AK Parti Genel Merkezi önünde bekleyen gazetecileri şaşırttı. Daha önce genel başkanların aksine ön kapıdan gelen Yıldırım, arka kapıyı kullanmamayı tercih etti. Gazeteciler ise yoğun sağanak yağmur altında Yıldırım'ın gelmesini bekledi.

        Yıldırım, partiye gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştirildiğine dikkati çeken Yıldırım, MKYK toplantısının gerçekleştirileceğini, MKYK üyelerinin birbiriyle tanışacağını ve genel değerlendirmelerin yapılacağını ifade etti.

        "Partililerin giriş yaptığı kapıyı tercih etmesinin bir mesaj olup olmadığının" sorulması üzerine Yıldırım, "Ne gibi? Sizleri görmek için buradan geldim" dedi.

        KUZU: BU BİR EDEP MESELESİ

        AK Parti Kurucu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, partiye gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

        Kuzu, AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin iyi geçtiğini belirterek, Davutoğlu'nun konuşmasının AK Parti'nin kuruluş ilkelerine yaraşır bir konuşma olduğunu ifade etti. Yıldırım'ın terörle mücadeleki kararlılığa yaptığı vurguyu hatırlatan Kuzu, dış politika, Avrupa Birliği ve Başkanlık Sistemi konusunu ele aldığını ifade etti. Başkanlık Sistemi konusu kendisinin önemsediğine dikkati çeken Kuzu, "Bundan sonra bu alanda biraz daha somut adımlar atılabilir, bu nasıl olur, ne zaman olur, onu çok bilemiyorum, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının kongrede ayakta dinlendiğinin hatırlatılması üzerine Kuzu, "Cumhurbaşkanının mesajı tabii devlete saygıdan kaynaklandı. Biz, Cumhurbaşkanımız Genel Kurul'a geldiği zaman muhalefet ayağa kalkmıyor. Ahmet Necdet Sezer geldiği zaman biz ayağa kalktık, AK Parti grubu olarak. Dolayısıyla bu bir edep meselesidir" diye konuştu.

        Mevcut MKYK'daki tabloya da değinen Kuzu, "Yarı yarıya bir değişiklik var, olabilir ayrılan arkadaşlarımız ille de şu sebep, bu sebep diye bir sebep aramaya gerek yok. Önemli bir kurul, bence kan değişiminin olması lazım, gençlere yer açılması lazım" dedi.

        ÖZHASEKİ: KOLAY KOLAY KİMSE SİLİNMEZ

        Dün gerçekleştirilen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, mesajının ayakta dinlenmesine yönelik soru üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Sayın Cumhurbaşkanı bu hareketin lideridir. Hem seçmen tabanında hem parti yetkili kurullarında Sayın Cumhurbaşkanı'na karşı sonsuz bir saygı vardır. Sebebi, partinin kurucusudur. Ortaya koymuş olduğu icraatlarla ve yapmış olduğu işlerle herkesin gönüllerine taht kurmuştur. Belki başkalarının anlayamadığı, bu aradaki sevgi bağıdır, muhabbet bağıdır. Bunu kolay kolay kimse de silemez. Bazen yadırgıyor gibi tavırlar içerisinde olan partilere de şunu söyleyebilirim, onlar da çok kıskanıyorlar. Yani kendilerinde Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin olmasını çok arzu ediyorlar ama bulamıyorlar. Bulamadıkları içinde zaten şu haldeler. O yüzden kıskanmasınlar, biraz çalışsınlar onların da olur diye temennide bulunuyorum" diye konuştu.

        Kabineye ilişkin soru üzerine Özhaseki, "Kabine, Sayın Başbakanımızın takdirinde. Hangi arkadaşımıza görev verilirse bize düşen, ona yardımcı olmak, sonuna kadar onun başarılı olması için gayret etmek. Hepsi o kadar" dedi.

        Kongrede, AK Parti MKYK üyeliğine getirilen Özben Gökçen de partiye gelişinde, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Gökçen, uzun yıllardır parti teşkilatları içinde olduğunu, genç ve daha çok kadının yer aldığı bir MKYK'nın seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ