Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul ‘Dün Mehmet bugün Büşra yarın kim?’

        Osman GİRGİN - GAZETE HABERTÜRK

        KadıköyBağdat Caddesi’nde art arda yaşanan trafik kazalarını Göztepe Dayanışması tarafından protesto edildi.

        “Cadde’de ya cinayetler ya trafik duracak” pankartı ile yürüyen yaklaşık 200 kişilik grup, caddede ölenleri andı ve “Hiçbir yol düzenlemesi, trafik uygulaması, denetimi olmadan, suçun niteliği ‘kaza’ olmaktan çıkarılmadan gerçek önlemden söz edilemez” dedi.

        Badat Caddesi’nde hayatını kaybeden Büşr’nın annesi Halide Taşlı’da grupla birlikte yürüdü.

        Caddebostan ışıklarda bir araya gelen grup, taşıdıkları pankart ve dövizlerle yitirilen canlara dikkat çekti. “Dün Çiçekçi Mehmet, bugün Büşra, yarın kim”, “Ölüm yarışları durdurulsun, sorumluları yargılansın”, “Başka Büşralar ölmesin” yazılı dövizler taşıyan kalabalık, caddede önlem alınması için sloganlar attı.

        ‘ÖNLEMLER YETERSIZ’

        Yapılan açıklamada önlemlerin yetersiz olduğunu söyleyen grup, “En son “EDS hız koridoru” adı altında ‘önlem’ olarak sunulan uygulama, Cadde’nin Çatalçeşme giriş ve Göztepe çıkış olmak üzere sadece 2 noktasına yerleştirilmiş kameralar ile hız hesaplamaktan ibarettir” dedi.

        Grup, caddedeki kazalarda ölenleri ise şu sözlerle andı: “Sene 1999, Gülay Safkan ve Yılmaz Şenleten Bağdat Caddesi’nde ralli yapanların kullandığı otomobilin biçtiği takside yaşamlarını yitirdiler.

        Bağdat Caddesi 2000 yılında ülke gündemine ‘Ölüm Yolu’ olarak girdi ve ilk kez önlem alınması için kamuoyu baskısı oluştu. Yıllar içinde trafik cinayetleri katlanarak devam etti.

        Temmuz 2015’te Suadiye’de kaldırımda çiçekçilik yapan Mehmet Emin Kaya, Temmuz 2015’te Feneryolu ışıklarda kaldırımda yürüyen Hasan Hüseyin Koşum, Ocak 2016’da Suadiye sahilyolunda yeşil ışıkta geçerken Feride Büşra Taşlı, Mayıs 2016’da Kızıltoprak’ta kaldırımda yürüyen Okan Arıkan hız tutkunu katillerin kurbanı olurken en son geçtiğimiz günlerde Yoğurtçu Parkı’nda yürüyüş yapan İdil Dere hafriyat kamyonun altında kalarak can verdi.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ