Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da 14 yaşındaki kıza cinsel istismar

        Ceyhan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, 18 tutuklu sanık ve mağdur G.S.Ç. ile avukatları katıldı.

        Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü avukatının da katıldığı duruşmada, sanıklara son savunmaları soruldu.

        Sanıklardan daha önce bir partinin ilçe başkanlığını da yapan A.V.Y, suçlamayı kabul etmedi.

        Bir dönem muhtarlık da yaptığını belirten A.V.Y, "62 yaşında bir insanım. Mağdurun ifadelerinin aslı astarı yoktur. Vatanıma, milletime, devletime bağlı bir insanım. 1990 yılından beri haricen emlakçılık yapıyorum. Belediyedeki 20 parça yere ben talip olmuştum. Bana göre asıl mesele rant, bu nedenle beni aldılar." diye konuştu.

        Sanıklardan Y.G. de "Yapmadığımız bir şey için kendimizi savunmaya çalışıyoruz. Adaletinize sığınıyoruz." ifadelerini kullandı.

        M.V.G. ise asıl suçlunun dışarıda gezdiğini iddia etti. "Ocağımız sönmüş, itibarımız gitmiş durumda. İnsan içine çıkacak yüzümüz kalmamıştır. 4 kardeş buradayız ve mağduruz. Olaya mağdurun gözlüğünden bakmaktasınız." diyen M.V.G, beraatini istedi.

        Y.K. da iftiraya uğradıklarını, işe siyasetin karıştığını ve oy yüzünden bu olayın içine katıldığını öne sürdü.

        Suçlamaları kabul etmeyen diğer sanıklar da tahliyeleriyle beraatlerini istedi.

        Son sözleri sorulan sanıklardan M.Ç, "Mağdur bana sigara yüzünden iftira atmıştır" dedi.

        Diğer sanıklar da son sözlerinde iftiraya uğradıklarını kaydetti.

        Mahkeme heyeti, duruşmaya kısa bir ara verdikten sonra kararını açıkladı. "Cinsel istismar, bir kişiyi hürriyetinden alıkoymak, fuhşa sürüklemek" suçlarından yaşı büyük sanıklardan M.C.G. 34 yıl 9 ay, A.V.Y. 26 yıl 1 ay, Y.K. ve A.Y. 25 yıl 4 ay, D.G, M.V.G, Y.G, Y.B.K, A.P, M.Ç. ve D.B. 23 yıl 9 ay, İ.E. 23 yıl, G.Y, H.A.G, A.G, A.S. ve G.K. 19 yıl, R.Ö. 15 yıl, N.T. 8 yıl ve E.E. 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Çocuk sanıklardan H.D, M.K, V.S, H.K, H.K. ve M.N'ye 12 yıl 1 ay, F.B.K. ve H.A'ya 7 yıl 1 ay, K.B, O.D.E. ve Y.V'ye 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamı kararlaştırıldı.

        Adana'nın Yumurtalık ilçesinde 8 Haziran 2015'te 14 yaşındaki G.S.Ç'nin zorla alıkonularak cinsel istismara uğradığı iddiasıyla 11'i çocuk, 2'si kadın 31 zanlı tutuklanmıştı. Yargılama sırasında yaşları 18'den küçük çocuklar ile biri kadın 2 kişi tahliye edilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ