Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çorum Ülkü Ocakları'ndan 'Baba beni ocağa gönder' afişi

        Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İlçe Temsilciliği tarafından gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve ocağa gelmelerini sağlamak için ilçedeki billboardlara asılan afişler dikkat çekti.

        Hazırlanan üç farklı afişten birinde, 'Baba beni ocağa gönder' yazısı yanında 'Ocağa giden genç: Madde bağımlısı olmaz. Harsız olmaz. Arsız olmaz. Vatan haini olmaz. Devlete düşman olmaz. Alparslan, Fatih, Atatürk, Başbuğ olur. Adam olur' ifadeleri yer aldı.

        Diğer afişte ise 'Bu Hilal, Hilal hırsızlık yapmıyor. Uyuşturucu madde kullanmıyor. Canlı bomba olmuyor. Çevresine zarar vermiyor. Kitap okuyor. Spor yapıyor. İmanlı, ahlaklı yetişiyor. Hilal ülkü Ocaklarına gidiyor. Hilal iyi birisi. Hilal gibi olun' ifadeleri yer aldı.

        3'üncü afişte de Hilal ismi yerine Kürşad ismi kullanılarak aynı ifadelere yer verildi.

        Hazırlanan üç farklı afiş ilçedeki bilboardlara asıldı. Afişler vatandaşların da dikkatini çekti.

        Asılan afişlerle ilgili konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İlçe Temsilcisi Erkut Nikbay, "Bu afişleri ilçemizin pek çok bölgesine asılmıştır. Biz bu afişleri asarken tek şunu düşündük. Gençlerimizin ocağımızı görmelerini sağlamak, yaptığımız faaliyetlerimizi onlara anlatmak, olası kötü alışkanlıklardan onları korumak, siyasi amaç gütmeden tüm gençleri ocağımızda toplamaktır. Onlara en iyi ortamları yaratmaktır" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ