Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'li Özdağ: Geri kabul anlaşması iptal edilmeli

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Alman Parlementosu'nun sözde 'Soykırım' iddialarını gündemine getirmek için karar aldığını ve Türkiye'ye karşı kötü niyetli önemli bir adım attığını ileri sürdü.

        'Geleceğe Ümitle Bak' temalı program kapsamında Kars'a gelen MHP'li Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Ermeni çetelerin, Türk milletine karşı gerçekleştirdiği soykırım, geçtiği ana coğrafyalardan bir tanesi olan Kars'tan bir hususun altını önemle çizmek istiyorum. 2 Haziran 2016'da Alman CDU Partisi ve Yeşiller Partisi ortaklaşa Alman Parlamentosu'nun gündemine sözde soykırım iddialarını getirmek için karar aldılar ve böylece Türkiye'ye karşı kötü niyetli önemli bir adım attılar" dedi.

        "GERİ KABUL ANLAŞMASI İPTAL EDİLMELİ"

        Avrupa Birliği'nin vize serbestisinde geri adım atmasını da değerlendiren Özdağ, "Aynı şekilde Almanya'nın başını çektiği bir girişimle Avrupa Birliği de söz vermiş olmasına rağmen vize serbestliği konusunda geri adım atan sürecin içerisine girdi.

        Bu iki adımı göz önüne alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetlerinin derhal Avrupa Birliğiyle imzalanan geri kabul anlaşması konusunu iptal etmeleri ve Türkiye'ye karşı yapılmış bir haksızlık olan bu anlaşmayı gündemden tamamen kaldırmak için girişimde bulunmaları gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

        "Eğer bu adım atılmazsa Türkiye'ye karşı büyük bir kötülük edilmiş olacaktır" diyen Özdağ, şunları söyledi:

        "Esasen Almanların şuanda Türkiye'yi, Alman turistlerin Türkiye'ye gelmesi için terör tehlikesi yüksek ülke sınıfında almaları ve bu şekilde bir açıklama yapmakla tehdit ettiklerini biliyoruz. Hükümet bu tehdidi göz ardı etmeli, yok saymalı, kendisini bu tehditle baskı altına aldırmamalı ve geri kabul anlaşması Türkiye'nin gündeminden derhal çıkartılmalı."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ