Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Habertürk TV'de soruları yanıtladı

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Yargıtay kararının ardından partisinin aldığı seçimli kongre kararının perde arkasını Habertürk TV'de Aysun Torun'a anlattı.

        Kararın beklemedikleri bir karar olduğunu kaydeden Karakaya, "Gerek tüzüğümüzdeki hükümler gerek yargı yolu itibarıyla bakıldığında Yargıtay'dan döneceğini düşünüyorduk. Ama burası Türkiye her an her şey olabiliyor" dedi.

        "Bu kararın arkasında hiçbir şey aramamak lazım. Daha önceden böyle bir kararın alınacağına ilişkin ipuçları verilmişti. MHP Genel Merkezi olarak ilk mahkemenin kararı ortaya çıktığında biz, 'Hukuka saygılıyız' demiştik. Açıklamalarımız, buradaki hukuki süreç tamamlanmadan icraya geçilmeyeceği yönündeydi" diyen Karakaya, seçimli kongre kararı için de şunları söyledi:

        "Bu bir taktik değil. Sonuçta mahkeme kararını vermiş. Burada istenen bir tüzük değişikliği ve yeni bir kongreyle seçim yapmak. Öküz altında buzağı aranmasın"

        Genel başkanın tüzük gereği istifa etmesi gerektiği yönündeki değerlendirmelere katılmadığını ifade eden Karakaya, "Bu süreçte istifaya gerek yok. Herkes olağanüstü kongre istiyor. Daha fazla partiyi yıpratmanın anlamı yok" dedi.

        Olayı başka yerlere götürmenin bir anlamı olmadığını vurgulayan Mevlüt Karakaya: "MHP 26 Haziran veya 10 Temmuz'da tüzük değil seçimli kurultaya gidecek." diye konuştu.

        Kurultayda tek hakimin delegeler olduğunu ifade eden Karakaya; "Artık kararı ülkücü delege verecek. Bu süreçte herkes delegeyle irtibat kuracak. Delege de gelip orada kararını verecek." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ