Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da kalpazan sevgililere anketör rolünde baskın

        Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 kişinin sahte para basmak ve piyasaya sürmek için bir ay önce Yalova'dan gelerek İstanbul Sefaköy'e yerleştiğini belirledi.

        Kendilerine aile süsü veren kişileri takibe alan polis, sahte para basmanın yanı sıra çeteden 2 kişinin bölgede uyuşturucu satışı yaptıklarını da tespit etti. Kadın polisler anketör rolünde eve giderek para basma faaliyetinin sürdüğünü belirleyince operasyon başladı.

        SEVGİLİLER GÖZALTINA ALINDI

        Mali polis önceki gün Sefaköy'deki eve operasyon düzenledi. Baskında Mehmet Ali G., sevgilisi Zehra C., Hasan B., ve Zehra C.'nin kızı olan 17 yaşındaki sevgilisi D.D.E. gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 20 milyon liralık sahte para, para basımında kullanılan bilgisayarlar, yazıcılar, boyalar ve yapım malzemeleri, 180 paket halinde 900 gram esrar, 500 adet ekstazy hap, 1 adet pompalı tüfek ve 8 fişek ele geçirildi.

        SAÇ VE MANİKÜR SPREYİ DE KULLANMIŞLAR

        Ele geçirilen malzemeler arasında bulunan 3 saç spreyi ve 1 manikür spreyi ise en dikkat çeken malzemeler oldu. Çete üyelerinin paraları piyasaya sürmeden önce bu spreyleri sıkarak sahte para kontrolünde kullanılan kalemi etkisiz hale getirdikleri belirlendi.

        ÜNİVERSİTELERE UYUŞTURUCU SATTIKLARI İDDİA EDİLDİ

        Çete üyelerinin bastıkları paraları yüzde 20 komisyon karşılığı doğu illerine gönderecekleri tespit edildi. Şebeke üyelerinden Mehmet Ali G.'nin "resmi belgede sahtecilik" ve "karşılıksız çek düzenleme" suçlarından kaydı bulunduğu öğrenildi. Mehmet Ali G. ve sevgilisi Zehra C.'nin sahte paraları bastığı, Hasan B. ve 17 yaşındaki sevgilisi D.D.E'nin bölgedeki üniversite öğrencilerine uyuşturucu sattıkları iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ