Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ege Üniversitesi'nde 17 öğrenci gözaltına alındı

        Ege Üniversitesi'nde Öğrenci Kollektifleri üyesi öğrencilerin, hem üniversite hem de fakülte girişindeki turnikelerin kaldırılmasına yönelik yaptığı eyleme polisin müdahale etti, 17 öğrenci gözaltına alındı.

        Öğrenciler saat 12.30'da Ege Üniversitesi kampusune girişine ve ayrıca fakülte girişlerine turnike konulmasını protesto için İletişim Fakültesi karşısındaki Yabancı Diller Yüksek Hazırlık Bölümü önünde toplandı.

        Kendilerine "Öğrenci Kollektifleri" adını veren grup, getirdikleri deterjanlı suyu turnikelere döküp, cam bezleriye silmeye başladı. "Bu turnikeler pas tutmuş, temizliyoruz" diyen öğrenciler, daha sonra metro istasyonu girişindeki turnike kapılarına doğru koştu. Bu kez turnikenin dışında üzerlerinde "Yıkım ekibi" yazan tişörtler giyen bir grup öğrenci ince bir halatı turnike kapısına, diğer ucunu da oyuncak plastik dozere bağlayıp çekerek gösteri yaptı. Öğreniciler turnike eyleminde, "Bu turnikeler kadın, laiklik, bilimsel eğitim düşmanlarının getirdiği bir turnikedir. İpi daha hızlı çekmeliyiz, bu turnikeleri yıkmalıyız" dedi.

        Öğrenciler turnike içinde ve dışında eylemi sürdürürken, polisler müdahale etti. Öğrenciler kendilerini gözaltına almaya çalışan polise direndi. Polis 17öğrenciyi gözaltına aldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ