Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çaldıran şehitlerine son görev yerine getirildi

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin (31) cenazesi memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesinde toprağa verildi. Şehidin bir yıl önce evlendiği eşi Songül, annesi Nilgün ve babası Nadir Demirci cenazeyle birlikte Merzifon'a geldi. Acılı anne Nilgün Demirci "Aslan gibi oğlumu teröre kurban ettiler. Sapasağlam verdim onlara ben. Ne eziyetlerle büyüttüm oğlumu. Bir çocuğuma bakamadılar. Terör laneti öldürdü, parçaladı benim oğlumu" diyerek feryat etti. Eşinin askeri montunu giyen Songül Demirci de "Aşkım ben seni böyle mi karşılayacaktım" diyerek gözyaşı döktü.

        Şehit Demirci'nin eşi Songül Demirci'ye (28) 30 Mart'taki doğum günü nedeniyle yazdığı mektup ise duygulandırdı. Mektupta "Boşa yaşamışım onca sene ne şanssızım. Aslında şanslıyım geç olmadan tanıdım seni, elini tuttum hiç bırakmamak için çok mutlu ettin beni, umudum, ışığım oldun. Nerelerdeydin bunca zaman iyi ki geldin girdin gönlüme, seninle baştan yazıldı bu ömrüm, bir saniyemi sensiz geçirmek istemiyorum seni çok seviyorum" yazıyordu.

        Şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un (24) cenazesi memleketi Samsun'un Ayvacık ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası Avni, annesi Hatun Kaygusuz ile 6 aylık eşi Mafiye Kaygusuz gözyaşı döktü. Şehit Kaygusuz'un geçen 30 Ocak'ta üzerinde 'Bizim vatan sevgimiz kulağımıza okunan ezan ile başladı. Arkamızdan okunan sela ile bitecek' yazan bir asker fotoğrafı paylaşması dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ