Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Mardin Midyat'ta hain saldırı!

        Mehmet KAYAHAN/ DİYARBAKIR

        Mardin'in Midyat ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 asker ile 2 korucu şehit oldu, 9 asker de yaralandı.

        Midyat'ın Anıtlı Köyü'nde bulunan Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bu akşam saatlerinde PKK'lı teröristler, ilk bilgilere göre bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda bombanın infilak ettirilmesi üzerine karakoldaki güvenlik görevlilerinden 1 asker ile 2 korucu şehit oldu, 9 güvenlik görevlisi de yaralandı.Karakol komutanının ise ağır yaralı olduğu öğrenildi.

        Bölgeye ambulanslar ile takviye birlikler sevk edildi. Teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

        "BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİLER"

        Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakolu'na terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, aracı erken fark eden korucuların kendilerini siper ederek büyük bir faciayı önlediği bildirildi.

        Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Midyat ilçesinde 2 korucu ve 1 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin,"Kahraman korucularımız her zaman olduğu gibi burada da kahramanlıklarını ortaya koymuşlardır. Hem köyü hem de karakolu korumuş, canlarını feda etmişlerdir." dedi.

        Korucuların karakola doğru ilerleyen minibüsü durdurmak istediğini, aracın "dur" ihtarına rağmen ilerlediğini belirten Kandemir, "Korucularımız aracı ateş açarak durdurmaya çalışmış. Araç bariyerlere çarparak patlayıcı infilak etmiştir. Patlama sonucunda da maalesef 2 korucumuz ve 1 askerimiz şehit olmuş, 9 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır." ifadesini kullandı.

        Terörü lanetlediklerini ve saldırıyı kınadıklarını aktaran Kandemir, şunları kaydetti:

        "Terör örgütü bir kez daha caniliğini göstermiştir. Terörü lanetliyoruz. Korucularımıza ve askerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler korucular olarak her zaman olduğu gibi yine görevimizin başında olacağız. Bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."

        VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

        Mardin Valiliği Midyat ilçesi Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bomba yüklü araçla yapılan saldırı sonrası açıklama yaptı.

        Valilik açıklamasında bombalı saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristin parçalanarak öldüğü belirtildi. Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Midyat İlçemiz Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığı'na 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 19.30 sularında yaklaşmakta olan şüpheli bir araç durdurulmaya çalışılmış, güvenlik güçlerimizin aracı durdurmak için ateş açması sonucu Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirilmiştir. Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca düzenlenen bu menfur saldırı sonucunda 1 kahraman askerimiz ve 2 kahraman geçici Köy Korucumuz şehit olmuştur.

        Olayda 1 askerimiz yaralanmış olup derhal Midyat Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Yaralı askerimizin tedavisi halen devam etmektedir. Bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen 2 terörist parçalanarak ölmüştür" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ