Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Darıca Hayvanat Bahçesi'nin yeni üyesi böyle getirildi
        1

        Türkiye'nin de ilk çizgili sırtlanı Kocaeli'nin Darıca İlçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkına getirildi.

        2

        İtalya'nın Valbremboo Hayvanat Bahçesinden önce Almanya'ya götürülen ve orada bir gün konaklayan dişi çizgili sırtlan bugün Hava Yolu ile Almanya'dan İstanbul Atatürk Havalimanına geldi.

        3

        İtalya'nın Valbremboo Hayvanat Bahçesinden önce Almanya'ya götürülen ve orada bir gün konaklayan dişi çizgili sırtlan bugün Hava Yolu ile Almanya'dan İstanbul Atatürk Havalimanına geldi.

        4

        "TÜRKİYE'NİN İLK ÇİZGİLİ SIRTLANI PARKA GELDİ"
        Sırtlan ile ilgili bilgi veren Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz, "Türkiye'nin ilk çizgili sırtlanını bekliyoruz.

        5

        Parkımıza geldi, birazdan araçtan indirip kafesine bırakacağız. Burası onun için hazırladığımız bir alan. Burası bahçe kısmı, içeride de kışlık kısmı var. İtalya'dan geliyor. 3 yaşında ve dişi. İnşallah yarında Almanya'dan erkeği gelmiş olacak" dedi.

        6

        15-18 YIL KADAR ÖMÜRLERİ VAR"
        Çizgili sırtlanların Türkiye'ye özgü bir tür olduğunu belirten Yılmaz, "Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de bol miktarda görülen günümüzde de Orman Su İşleri Bakanlığı tarafından foto kapanlarla zaman zaman tespit edilen hayvanlar.

        7

        Yerlerinin işgali yüzünden günümüzde neredeyse yok denecek kadar az. Bu bildiğimiz belgesellerde ki Afrika sırtlanlarından farkı çizgili olması onlar noktalı oluyor. Çizgili sırtlanlar tek başlarına yaşıyorlar ya da çok küçül aile grupları oluşturuyorlar. Afrika'dakiler sürü halinde yaşıyorlar. 15-18 yıl kadar ömürleri var" şeklinde konuştu.

        8

        "YUVASINI DOĞAL ORTAMINA UYGUN HAZIRLADIK"
        Türkiye'nin ilk çizgili sırtlanının yuvası hakkında bilgi veren Yılmaz, "Doğal ortamına uygun hazırladık. Daha çok kayalık ve ağaçların olduğu yerleri seviyorlar. Açık alanları pek sevmiyorlar. O yüzden binasını taştan yaptık. Burası şuanda Avrupa'da bulunan diğer hayvanat bahçelerinde yaşayan diğer sırtlan yerlerinden çok daha üst seviyede bir yer" şeklinde konuştu.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ