Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Öğrenciler hediye edilen bisikletleri satışa çıkardı

        ‘FATİH Projesi’ tabletlerinin bir kısmının satılmasının ardından, Sağlık Bakanlığı’nın öğrencilere dağıttığı bisikletler de aynı kaderi paylaşıyor. Bazı öğrenciler hediyeleri “Temiz ve kullanışlıdır” notuyla internetten satışa çıkardı

        SağlıkBakanlığı’nın, çocuk ve gençlerin fiziksel aktivitelerini geliştirmek için önceki yıl başlattığı 1 milyon bisiklet dağıtımını hedefleyen kampanya tüm hızıyla sürüyor. Halk Sağlığı İl Müdürlükleri üzerinden yürütülen proje kapsamında şimdiye kadar on binlerce bisiklet ücretsiz dağıtıldı.

        ‘OKUL VERDİ 3 GÜNLÜK’

        Ancak bazı öğrenciler, geçmiş dönemde FATIH Projesi kapsamında dağıtılan tabletler gibi hediye bisikletleri de satmayı tercih ediyor. İnternetteki alışveriş sitelerinin yanı sıra sosyal paylaşım sitelerinde açılan ikinci el sayfaları da yurdun dört bir yanından satışa çıkarılan bisiklet ilanlarıyla dolu.

        Genellikle Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla okullarda ücretsiz dağıtılan bisikletlerin en çok satışa çıkarıldığı illerin başında Diyarbakır geliyor. Öğrenciler ilanlara “Okul verdi, 3 günlüktür 21 vites ve temiz, rahat ve kullanışlıdır. Alana hayırlı olsun” notu düşüyor. ‘Garantisi yok ama temiz’ uyarısı yapmayı da ihmal etmeyen satıcılar, bisikletlere genellikle 100 TL ile 200 TL arasında fiyat biçiyor.

        Şu ana kadar kentte 22 okulda 5 bin 466 bisikletin dağıtımını yapan Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bisikletlerin hediye edildiğini hatırlatarak, “Şartla verilmiş değil. Öğrencinin kendi tasarrufu. İster biner, ister satar, yapacak bir şey yok” yorumunu yaptı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ