Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'nin yeni grup başkanvekilleri ve parti sözcüsü belli oldu

        Çimen ÇETİN / HABERTÜRK TV

        AK Parti TBMM Grubu bugün toplanarak, yeni grup başkanvekillerini ve parti sözcüsünü seçti. Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan'ın grup başkanvekilliği görevine devam ederken, Başbakan Yardımcılığınagetirilen Nurettin Canikli yerine Mustafa Elitaş, Coşkun Çakır'ın yerine ise Mehmet Muş getirildi. Yeni parti sözcüsü de Yasin Aktay oldu.

        AK Parti’de pazar günü yapılan olağanüstü kongre ile başlayan revizyonu, hükümet değişikliği izledi. Bugün AK Parti’deki yenilenmenin üçüncü ayağı gerçekleştirildi. 65. hükümet programının görüşmeleri öncesinde AK Parti TBMM Grubu toplanarak, yeni grup başkanvekillerini ve parti sözcüsünü seçti.

        AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay oldu. İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Aktay, önceki dönemde de Dışilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti.

        AK Parti'de 2009 yılında başlayan sözcülük uygulamasında Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik, Beşir Atalay ve Ömer Çelik aynı zamanda parti sözcülüğünü yürütmüştü.

        GRUP BAŞKANVEKİLLERİ DE DEĞİŞTİ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu 64. Hükümet'te, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili olanNurettin Canikli, Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Coşkun Çakır'ın yerine yeni isimler belirlendi.

        Canikli, Başbakan Yardımcısı olduğu için yerine Mustafa Elitaş geldi. Elitaş’ın daha önceki dönemlerden grup başkanvekilliği tecrübesi bulunuyordu. Coşkun Çakır'ın yerine ise Mehmet Muş getirildi.

        Diğer Grup Başkanvekilleri Naci Bostancı, İlknur İnceöz ve Bülent Turan'ın görevini sürdürecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ