Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Naci Bostancı HABERTÜRK TV’de soruları yanıtladı

        GAZETE HABERTÜRK - ANKARA

        AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, başkanlık sistemine ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin muhtemelen Meclis’in tatile gireceği temmuz ayından sonraya kalacağını söyledi.

        Bostancı, başkanlık sistemini içeren Anayasa değişikliği takvimiyle ilgili HABERTÜRK TV’de soruları yanıtladı. Anayasa değişikliği teklifinin haziranda gelip gelmeyeceği yolundaki sorular üzerine Bostancı “O kadar çabuk olacağını sanmıyorum. Yaklaşımımız başkanlık odaklı demokratik bir Anayasa. Yaklaşımımız bu istikamette. Yakın vadede böyle bir Anayasa yapma ihtimali görülmüyor” dedi.

        “Hazirandan sonraya ötelenir mi? Bu kararda MHP’nin tavrı mı etkili oldu?” sorusuna karşılık da Bostancı, “Muhtemelen Anayasa daha sonra gelecek. Meclis’e muhtemelen temmuzdaki tatil sonrası gelecek. Başka partilerin tutumuna bakarak davranmayız” ifadelerini kullandı.

        Bostancı, diğer partilerle uzlaşma arayıp aramayacakları yolundaki soruya da, “Siyasette her zaman iktidar ile muhalefet arasında diyalog olmak durumunda. Çeşitli temas kapılarını açık tutmak işin esasıdır” yanıtını verdi.

        Meclis’in temmuz ayında tatile girmesinin ardından yeni yasama yılı ekim ayında başlıyor.

        GÜVENOYU PAZARA

        Öte yandan Binali Yıldırım’ın TBMM Genel Kurulu’na sunduğu hükümet programı üzerindeki görüşmeler ise bugün yapılacak. Görüşmeler için TBMM Genel Kurulu saat 15.00’te toplanacak. Genel kurulda liderler yerine partilerin öne gelen isimleri program üzerine konuşma yapacak.

        AK Parti’den Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu üyesi İstanbul Milletvekili Mehmet Muş konuşacak.

        CHP’den İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP’den Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, HDP’den Meral Danış Beştaş ile Ahmet Yıldırım program üzerinde partilerinin eleştirilerini aktaracak.

        Muhalefet partilerinin liderleri kürsüye çıkmadığı için eleştirilere Başbakan Binali Yıldırım yerine bir bakanın yanıt vermesi bekleniyor.

        Muhalefet liderlerinin genel kurul oturumuna katılıp katılmayacağı kesinlik kazanmadı. 65. hükümetin güvenoylaması ise pazar günü yapılacak. Güvensizlik oyu 276 ve üzerine çıkmazsa hükümet güvenoyu almış sayılacak. 317 sandalyesi bulunan AK Parti’nin yeni hükümetinin güvenoyu sorunu bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ