Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Nuh Köklü davasında karar bekleniyor

        KURTHAN DEMİR-HABERTÜRK

        Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Serkan Azizoğlu'nun yanısıra, Nuh Köklü'nün ailesi, arkadaşları ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ile ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da izledi.

        İNDİRİM VİCDANLARI RAHATSIZ EDER

        Köklü'nün ailesinin avukatlarından Ümit Abanoz, "Dosyadaki görüntülerde Nuh saldırılar karşısında duramayıp ağabeylik görevini yerine getirmek üzere arkadaşını öldürmesinler diye bir tekme atıyor. Aslında Nuh şiddete karşı duran bir insandı" dedi.

        Ailenin bir diğer avukatı İbrahim Burak Eskici, "Nuh Köklü, kasten öldürülmüştür. Bugün de gördüğünüz üzere sanığın başı dik, yüzü gülümser vaziyette. Sanığın burada takım elbise giyip, ‘çocuğum mağdur oldu' demesi Nuh Köklü'nün ailesinin mağduriyetini gidermeyecektir. Eğer haksız tahrik indirimi uygulanırsa, biz hukuk kaidelerini zedelemiş oluruz" dedi.

        OLAYIN SİYASETLE İLGİSİ YOK

        Sanık Azizoğlu'nun avukatı Yener Tanyıldız da, "Olayın siyasi bir nefretle işlendiğini söylüyorlar. Müvekkilin ilk sözü, ‘Bu cam pahalıdır, kar topu atmayın.' Hiçbir siyasi söylemi yok. Siyasi nefretle olayı aksettirme var. Olayı objektif değerlendiremiyoruz. Nuh Köklü değil başka biri olsaydı, olaya bu şekilde bakmayacaktık. Esnaf olduğundan dükkanda bıçak var. Öldürme kastı yoktur. Camın kırılma endişesi var" dedi.

        EŞOFMANLA MI GELSEYDİM?

        Tutuklu sanık Serkan Azizoğlu, "Karşı taraf buraya nasıl gelmemi tercih ederdi? Eşofmanla ya da başka bir şeyle mi? Mahkemeye saygımdan böyle geldim. Olayda, uçarak üzerime tekme atıyor, ben yere düşünce üzerime tekme atılıyor. Bir anda ortalık karıştı. Kasti bir durum yok. Mahkeme karar vermediği halde basın karar verilmiş gibi haberler yapıyor. Ben kesinlikle suçlu değilim. Beratimi talep ediyorum. Başka bir diyeceğim yoktur" diye konuştu.

        MÜEBBET

        Kararını açıklayan mahkeme, sanık Serkan Azizoğlu'nu, Nuh Köklü'yü ‘Kasten öldürme suçundan' müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.

        Mahkeme ayrıca, sanık Azizoğlu'nu, olay sırasında 3 kişiyi ‘kasten yaralamaya teşebbüs' suçundan toplam 9 ay, 12 kişiye karşı "silahla tehdit" suçundan 3 yıl, yine bu müştekilere karşı hakaret suçundan da 5 ay 7 gün olmak üzere toplam, 4 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, ‘Kasten öldürmeye yardım' suçundan yargılanan Nazım Coşanar hakkında ise beraat kararı verdi.

        Duruşmanın ardından aile ve Nuh Köklü'nün arkadaşları basın açıklması yaptı. Anne Çiğdem Köklü, ‘'Hak yerini buldu adalet yerini buldu" dedi.

        Köklü'nün kardeşi Sedat Köklü: ‘'Adalet yerini buldu aAma kardeşim geldi mi? İnşallah bu son olur" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ